Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμμετοχή του γγ Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων στη διάσκεψη UNISPACE+50

Ο Β. Μαγκλάρας κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο των εργασιών του UNISPACE+50 επεσήμανε τα σημαντικά βήματα τα οποία έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Συμμετοχή του γγ Τηλεπικοινωνιών-Ταχυδρομείων στη διάσκεψη UNISPACE+50

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας συμμετείχε στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης UNISPACE+50 του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη, η οποία διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ειρηνική χρήση του διαστήματος (CUPUOS) και την υπογραφή των διεθνών συνθηκών που διέπουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στο διάστημα.

Ο κ. Μαγκλάρας κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο των εργασιών του UNISPACE+50 επεσήμανε τα σημαντικά βήματα τα οποία έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ψήφιση εθνικής νομοθεσίας (ν.4508/2017) για την εναρμόνιση στο εθνικό Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών, Συμφωνιών και Συμβάσεων που έχει κυρώσει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, την επιτυχή συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας στο Διάστημα με την εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat 3 και την επικείμενη εκτόξευση εντός του 2018 του Hellas Sat 4, την δημιουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και την επικείμενη δημιουργία κέντρου νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA). Ακόμα τόνισε την πρόοδο της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας, η οποία συμμετέχει σε πολλά ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα.

Ο κ. Μαγκλάρας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της διεθνούς διαστημικής κοινότητας με σκοπό την προώθηση των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v