Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία

«Είμαστε ευχαριστημένοι, το χρέος είναι βιώσιμο, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν έχει αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η χώρα σε εξαγορά δανείων του ΔΝΤ. Στόχος τώρα η ελάφρυνση των πολιτών.

Τσακαλώτος: Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία

Το Eurogroup έκλεισε με πολύ καλό τρόπο, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Μίλησε για τέσσερα κομμάτια του παζλ που έπρεπε να κλείσουν ταυτόχρονα: Τα προαπαιτούμενα, το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης, η μεταμνημονιακή εποχή (σ.σ. επικαλέστηκε τις δηλώσεις Σεντένο-Μοσκοβισί ότι δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο και δεν υπάρχει κανένας νέος όρος) και η συμφωνία για το χρέος.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, σημείωσε ότι όλοι θεώρησαν σημαντικές τις ωριμάνσεις. «Μπορούμε να κοιτάξουμε την περίοδο μετά την 21η Αυγούστου με αισιοδοξία», τόνισε θυμίζοντας ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να πάρει νέα μέτρα, αν αυτό απαιτηθεί.

«Είμαστε ευχαριστημένοι, το χρέος είναι βιώσιμο, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές», τόνισε αλλά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ξεχνά τι πέρασε ο λαός και ότι θα πρέπει να δει γρήγορα αποτελέσματα από αυτή τη συμφωνία. «Θα πρέπει να δει βελτίωση στην τσέπη του, ότι δεν θα είναι μια ανάπτυξη για λίγους, αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον».

Το «μαξιλάρι» σημείωσε ότι καλύπτει σίγουρα 21-22 μήνες και πιθανά περισσότερο χρόνο. Απαντώντας σε ερώτηση, εκτίμησε ότι «είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης» καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα και έχει όλα τα στοιχεία ώστε να φύγει από το πρόγραμμα με αισιοδοξία, ότι θα βγει στις αγορές και θα προχωρήσει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Σε ό,τι αφορά το «μαξιλάρι», ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα εξεταστεί πώς θα αξιοποιηθεί. Επ’ αυτού ο Γ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι μπορεί να γίνει αποπληρωμή του ΔΝΤ νωρίτερα ή όχι.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v