Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρέτσος: Θετικά μηνύματα από τη Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές

Αποφασίστηκε η επίσκεψη ειδικού κλιμακίου και location scouters από Κορεατικής πλευράς τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Κρέτσος: Θετικά μηνύματα από τη Σεούλ για οπτικοακουστικές παραγωγές

Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας βρέθηκε χθες και σήμερα, 22 και 23 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με στόχο να προωθήσει τον νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σεούλ ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε τα γραφεία σημαντικών παγκοσμίως εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου, όπως η KBS (Korea Broadcasting System) και ο όμιλος της CJ Entertainment & Media. Όπως σημειώνει η ΓΓΕΕ, στις επιμέρους συναντήσεις στο Media City της Σεούλ όχι μόνο επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, χάρη στην παροχή των νέων οικονομικών κινήτρων, αλλά και αποφασίστηκε η επίσκεψη ειδικού κλιμακίου και location scouters από Κορεατικής πλευράς τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά σε επιλεγμένα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας το νέο θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ν. Κορέας της οποίας ηγήθηκε από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v