Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα το 2017

Αυξήθηκαν κατά 24% οι ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Την ίδια στιγμή η χώρα μας διαθέτει από τις πλέον αργές ευρυζωνικές συνδέσεις στην σταθερή τηλεφωνία.

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ ασύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα το 2017

Τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των κρατών – μελών του ΟΟΣΑ παρουσίασαν το 2017 οι συνδέσεις για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, με βάση τα τελευταία στοιχεία του οργανισμού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Αυξήθηκαν κατά 24% στη διάρκεια του 2017 και έφτασαν τις 7.074.933 συνδέσεις με δεύτερη την Χιλή (23,4%) και τρίτη την Πολωνία (19%), ενώ η μέση αύξηση στον ΟΟΣΑ ήταν 6,1%. Όμως η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία τριάδα των 37 κρατών που περιλαμβάνονται στην έρευνα του ΟΟΣΑ με βάση τον αριθμό των συνδρομών ασύρματης μετάδοσης δεδομένων (mobile data) ανά 100 κατοίκους. Εφταναν τις 66 στα τέλη του προηγούμενου έτους, με τελευταία την Κολομβία (48,6%) και προτελευταία την Ουγγαρία (48,8%). Στην πρώτη θέση βρίσκονταν η Ιαπωνία (163,1%, ποσοστό που δείχνει πως αρκετοί καταναλωτές έχουν περισσότερες από μία συνδρομές πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού) και στη δεύτερη η Φινλανδία (154,1%).

Πολύ υψηλότερα στην κατάταξη (14η), μεταξύ των 37 κρατών, βρίσκεται η χώρα μας με βάση τις ευρυζωνικές συνδέσεις στη σταθερή τηλεφωνία οι οποίες, όμως, είναι στην πλειοψηφία τους σχετικά αργές (με βάση την τεχνολογία DSL). Από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ προκύπτει πως 35 στους 100 Ελληνες διέθεταν ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο στο τέλος του 2017. Ομως παραμένει χαμηλό το ποσοστό των καταναλωτών που διαθέτουν πολύ γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είτε μέσω της τεχνολογίας VDSL ή μέσω οπτικών ινών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στο σύνολο των 37 χωρών, το 23,3% των ευρυζωνικών συνδέσεων ήταν μέσω οπτικών ινών, και το 32,5% μέσω καλωδιακής τηλεόρασης. Την ίδια στιγμή, πάντως η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η θέση με βάση το ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων ανά 100 κατοίκους (35,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v