Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέσω καρτών το 60% των τουριστικών δαπανών στην Ελλάδα

Το 2017, οι παραθεριστές στην Ελλάδα δαπάνησαν περισσότερα από €14 δισεκατομμύρια και πιο συγκεκριμένα, 64% του ποσού για καταλύματα, 16% για φαγητό και 5% για ψώνια.

Μέσω καρτών το 60% των τουριστικών δαπανών στην Ελλάδα

Η Mastercard παρουσιάζει την έρευνα Global Consumer Tracker, η οποία δείχνει ότι στις εξορμήσεις τους στο εξωτερικό, οι ταξιδιώτες επωφελούνται ολοένα και περισσότερο από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τον προτιμόμενο τρόπο πληρωμής γι' αυτούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Ευρωπαίοι είναι λάτρεις των ταξιδιών και πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 10 ταξίδια αναψυχής τον χρόνο, είτε στη χώρα τους, είτε στο εξωτερικό. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι, με 19 ταξίδια ανά έτος.

Τα στοιχεία για τη χώρα μας ως προορισμό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, μιας και η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2017 πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες (2 εκατομμύρια περισσότερους από το προηγούμενο έτος). Το 2017, οι παραθεριστές στην Ελλάδα δαπάνησαν περισσότερα από €14 δισεκατομμύρια και πιο συγκεκριμένα, 64% του ποσού για καταλύματα, 16% για φαγητό και 5% για ψώνια. Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, περισσότερο από το 60% όλων των συναλλαγών πραγματοποιήθηκε μέσω καρτών.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard σε Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Η Mastercard αποτελεί τον ιδανικό ‘συνταξιδιώτη’ για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν για ανεκτίμητες εμπειρίες και εκτιμούν την ασφάλεια, την ταχύτητα και την ευκολία που παρέχουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v