Φάιλμπριφ (EwG): Αυτοκαταστροφική η αναστολή περικοπής συντάξεων

«Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο»,τονίζει ο επικεφαλής του EWG.

Φάιλμπριφ (EwG): Αυτοκαταστροφική η αναστολή περικοπής συντάξεων

Φρένο στους σχεδιασμούς για πιθανή αναστολή στην περικοπή των συντάξεων από το 2019, βάζει  ο επικεφαλής του Euroworking Group, Χανς Φάιλμπριφ.

Με δήλωσή του στο Πρώτο Θέμα προειδοποιεί να μην ακυρωθούν οι ήδη ψηφισμένες περικοπές: «Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ενισχύει τη διαγενεακή δικαιοσύνη. Οτιδήποτε άλλο είναι αυτοκαταστροφικό. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της στη ζώνη του Ευρώ θέλουν να ξαναβαδίσουν σε αυτό το δρόμο».

Η δήλωση έρχεται μετά την τοποθέτηση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται αλλά δεν είναι άκαμπτες» αλλά και της απάντησης που είχε δώσει στην Ναυτεμπορική ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο. Σχολιάζοντας το θέμα είχε πει: «Δεν θα κρίνω εδώ προθέσεις πολιτικής.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, αναμένω ότι η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και, ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει το φάσμα των πολιτικών επιλογών που ανακύπτουν από την έξοδο του προγράμματος με έξυπνο και υπεύθυνο τρόπο. Το πισωγύρισμα δεν είναι πραγματικά μια επιλογή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v