Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιλής: Αδύνατη πια η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Μετά τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ που δεν επέτρεψαν την παράταση του ελεγκτικού δικαιώματος του δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

Πιτσιλής: Αδύνατη πια η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

«Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια», δήλωσε στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και διευκρίνισε ότι αυτό συνέβη μετά τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ που δεν επέτρεψαν την παράταση του ελεγκτικού δικαιώματος του δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

Ο έλεγχος, συμπλήρωσε, μπορεί να γίνει πλέον μόνον στις περιπτώσεις εκείνες που από την ίδια τη λίστα προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ετών.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε πως σε ότι αφορά αυτές τις περιπτώσεις, εντοπίστηκαν μόλις 75, από τις οποίες για τις 71 βγήκαν εντολές, ενώ 4 βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ενημέρωσε ότι 500 υποθέσεις από τις 629 της λίστας Λαγκάρντ που έχει βγει εντολή ελέγχου, έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγηση και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ που είναι υποψήφια για έλεγχο στο προσεχές διάστημα. Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807. Τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πως το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι από μόνον του ποινικό αδίκημα.

Πηγή: ant1news.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v