Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Φυσιολογική διαδικασία η μετά πρόγραμμα παρακολούθηση

Στις 27 Ιουλίου η έκθεση του άρθρου 4 για την Ελλάδα θα περάσει από το Δ.Σ. του Ταμείου. Σε συνεργασία με τους ευρωπαϊους εταίρους η παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα που αποτελεί «φυσιολογική διαδικασία».

ΔΝΤ: Φυσιολογική διαδικασία η μετά πρόγραμμα παρακολούθηση

Στις 27 Ιουλίου θα συζητήσει το Δ.Σ. του ΔΝΤ την έκθεση του άρθρου 4. Η συζήτηση στο Δ.Σ του Ταμείου της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου και η δημοσίευση θα ακολουθήσει ορισμένες ημέρες αργότερα, αποκάλυψε ο Τζέρι Ράις μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Όπως παραδέχτηκε μάλιστα το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι θα είναι αυτό της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους.

Σε ότι αφορά την μετά πρόγραμμα εμπλοκή του Ταμείου ο ίδιος είπε ότι θα είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει σε άλλες χώρες που είχαν πρόγραμμα. Υπάρχει η «μετά πρόγραμμα παρακολούθηση» που είναι η δική μας «ενισχυμένη εποπτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα συντονίσουμε τη δική μας επιτήρηση με αυτή των ευρωπαίων εταίρων.

«Καθώς δουλεύουμε τόσο στενά με τους εταίρους στην Ευρώπη έχει νόημα να συντονίσουμε τη δράση μας με αυτούς», δήλωσε για να συμπληρώσει ότι συνήθως γίνονται δυο εκθέσεις το χρόνο. «Για εμάς είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση να έχουμε μετά από ένα πρόγραμμα την παρακολούθηση μιας χώρας», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v