Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενότητα: Προεκλογικά παιχνίδια με τις συντάξεις

«Το επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης γίνεται με μοναδικό στόχο την αποφυγή της οργής των συνταξιούχων για τον εμπαιγμό προκειμένου να οδηγηθούν σε μία αξιοπρεπή ήττα», αναφέρει η Ενότητα.

Ενότητα: Προεκλογικά παιχνίδια με τις συντάξεις

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα των συντάξεων εξαπολύει η συνδικαλιστική παράταξη Ενότητα. 

Οπως αναφέρει, «εδώ και μήνες τώρα πλανάται ένα ερώτημα σε όλους τους συνταξιούχους:

- Θα κοπούν οι συντάξεις;
- Θα ανασταλεί η περικοπή τους για ένα εξάμηνο;
- Θα μειωθούν (συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων λόγω αφορολόγητου) και αντ’ αυτού θα δοθεί ένα φιλοδώρημα ως κοινωνικό μέρισμα;

Όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης γίνεται με μοναδικό στόχο την αποφυγή της οργής των συνταξιούχων για τον εμπαιγμό προκειμένου να οδηγηθούν σε μία αξιοπρεπή ήττα στις επικείμενες εκλογές.

Η αλήθεια όμως είναι μία και μοναδική:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε και ξαναψήφισε και δεσμεύτηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σε θεούς και δαίμονες ότι θα κόψει τις συντάξεις το 2019 κατά 3,2 δισ. ευρώ!

Ακόμη και την ώρα που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τον Νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τήρησε τις νομοθετικές συμφωνίες με τους δανειστές εκδίδοντας μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών εγκύκλιο οδηγιών (προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς) για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού που περιέχουν την περικοπή συντάξεων από 1.1.19!!

Δηλαδή σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο υποστηρίζεται ότι οι συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν, αλλά στα επίσημα έγγραφα και εγκυκλίους προκύπτει σαφώς ότι οι περικοπές θα γίνουν κανονικά από 1.1.19.

Ένα είναι σίγουρο όμως.

Όσο αυτό το ασφαλιστικό έκτρωμα που εφαρμόζουν (Νόμος Κατρούγκαλου) παραμένει όρθιο τόσο θα διαλύονται οι σημερινές συντάξεις ενώ οι μελλοντικές των σημερινών εργαζόμενων θα εξαφανιστούν.

Αυτό είναι το αριστερό πρόσημο της Κυβέρνησης που αποτυπώνεται στο σοβιετικής έμπνευσης νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ουσιαστικά προβλέπει:

«Αυτός που προσφέρει στο σύστημα πιο πολλά χρήματα με τις εισφορές του θα πάρει μικρότερη σύνταξη ακόμη και από αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτα!!»

Το πόσο φθηνά και ανεύθυνα αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό πρόβλημα φαίνεται ξεκάθαρα από την πρακτική Κυβερνητικών στελεχών που εμφανίζονται να πουλάνε ως ρουσφέτι αυτά που οφείλουν στους συνταξιούχους!!

Όταν οι συνταξιούχοι ενημερώνονται από την Υπουργό Εργασίας μέσω Facebook ότι μετά από πολλές προσπάθειες, στις 2 Αυγούστου θα λάβουν τα αναδρομικά που προέκυψαν από την αλλαγή στον ΑΚΑΓΕ (η οποία έγινε τον Μάιο) και θα έχουν επιστροφή από 150€ και αυτό το πουλάνε ως ρουσφέτι, τότε το μέτρο έχει χαθεί!!

Μην ξεχνάτε ότι τα αναδρομικά αυτά προέρχονται από μία άνευ προηγουμένου παρανομία των Ταμείων με την καθοδήγηση του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς να προβλέπονται σε κανένα νόμο του μνημονίου, και αποκαλύφθηκαν από τον ημερήσιο τύπο οδηγώντας τους συνταξιούχους σε μαζικές αιτήσεις!

Ακόμη χειρότερο και πιο σατανικό είναι το σχέδιο τους (την ώρα που μιλάνε για ακύρωση των μειώσεων) με την απόφαση της εξάμηνης παράτασης στην καταβολή των νέων συντάξεων και εφάπαξ που αποφάσισε η Κυβέρνηση δηλ. αντί του περασμένου Ιουνίου στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

Με αυτόν τον τρόπο, δηλ. με την καθυστέρηση εξόφλησης των υποχρεώσεων του Υπουργείου προς τους νέους συνταξιούχους, θα τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερο το διαφαινόμενο υπερπλεόνασμα στα Ταμεία και τον προϋπολογισμό και φυσικά θα φθάσουμε στις εκλογές πουλώντας ως ρουσφέτι αυτό που τους κρατάνε παράνομα μήνες τώρα, δηλ. την δικαιούμενη σύνταξη.

Κι εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα:

Σε ποια κανονική ευρωπαϊκή χώρα κάποιος που βγαίνει στη σύνταξη περιμένει έως και τρία χρόνια για την έκδοση της με παράλληλη απονομή του δικαιούμενου εφάπαξ;

Εκτός αν ελπίζουν ότι ενδιαμέσως ο συνταξιούχος θα έχει πεθάνει και έτσι λόγω της περικοπής συντάξεων χηρείας θα διορθωθούν τα οικονομικά των Ταμείων!!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v