Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκαν οι ποινές για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις στρατιωτικές προμήθειες

Οι εφέτες επέβαλλαν στον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου Γιαννη Σμπώκο ποινή κάθειρξης 14 ετών αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά.

Μειώθηκαν οι ποινές για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις στρατιωτικές προμήθειες

“Έσπασαν” από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, για την προμήθεια του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς “Ερμής” ενώ μειώθηκαν και οι ποινές των συγκατηγορουμένων του, Αντώνη Κάντα και Νίκου Λεονταρίτη.

Οι εφέτες επέβαλλαν στον πρώην διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου Γιαννη Σμπώκο ποινή κάθειρξης 14 ετών αναγνωρίζοντας του τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Παράλληλα, στους συγκατηγορούμενους του, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή της διεύθυνσης εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών, οι Εφέτες επέβαλλαν ποινή κάθειρξης 20 και 14 ετών αντίστοιχα.

Πρωτοδίκως ο Αντώνης Κάντας είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη και ο Νίκος Λεονταρίδης σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Οι τρείς κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Στον Αντώνη Κάντα, το δικαστήριο αναγνώρισε όπως και το Πρωτοδικείο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ενώ βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στον Νίκο Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Τέλος, το δικαστήριο επέβαλε χρηματικές ποινές και τους τρεις κατηγορούμενος. Συγκεκριμένα επιδίκασε αλληλεγγύως και εις ολόκληρον αποζημίωση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 25 εκ. ευρώ, καθώς και 300.000 ευρώ έκαστος ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v