Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το σταγονόμετρο οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών δημοσίου

Μόλις 75,5 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη πληρώθηκαν από το δημόσιο σε ιδιώτες τον Ιούνιο. Παράλληλα καταβλήθηκαν 79 εκατ. για πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης πλέον έχει μεταφερθεί, έως το τέλος του έτους.

Με το σταγονόμετρο οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων χρεών δημοσίου

Μαζικούς συμψηφισμούς, πληρωμές με το σταγονόμετρο και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες συνολικού ύψους 2,722 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του οικονομικού επιτελείου τους προηγούμενους μήνες για πλήρη εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων έως τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία λήξης του Μνημονίου, τα ληξιπρόθεσμα παραμένουν ένα από τα μεγάλα «βαρίδια» ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης πλέον έχει μεταφερθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, έως το τέλος του έτους.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πληρωμές 75,5 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε ιδιώτες τον Ιούνιο και μόλις 3,3 εκατ. ευρώ επιστροφών φόρων. Κατεβλήθησαν επίσης 79 εκατ. ευρώ για πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Στο τέλος Ιουνίου, τα ληξιπρόθεσμα του κράτους προς ιδιώτες έφταναν μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων σε 2,722 δισ. ευρώ (έναντι 2,977 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα), με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά και σε μαζικούς συμψηφισμούς φορολογικών οφειλών με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τους ιδιώτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v