Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΔΔΗΕ: Μπλακ άουτ στην Ύδρα

Δεν ηλεκτροδοτείται ούτε υδροδοτείται το νησί, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Με καθυστέρηση οι εργασίες αποκατάστασης λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχήματος στο νησί, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΕΔΔΗΕ: Μπλακ άουτ στην Ύδρα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι το νησί της Ύδρας από τις 5.30 το πρωί λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής.
Κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές δεν έχουν πρόσβαση ούτε στο νερό, καθώς η υδροδότηση γίνεται με ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ, τα δύο υποβρύχια καλώδια που ηλεκτροδοτούν την Ύδρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ωστόσο ο εντοπισμός και η αποκατάσταση της βλάβης καθυστερούν καθώς η δημοτική αρχή και η αρχαιολογική υπηρεσία απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων, με αποτέλεσμα τα συνεργεία των τεχνικών του Διαχειριστή να αναζητούν το πρόβλημα με τα πόδια... από κολόνα σε κολόνα και από γραμμή σε γραμμή διανομής...

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που προκαλείται μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση σε διάστημα λίγων ημερών. Το προηγούμενο σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη μισή Αττική λόγω βλάβης στο δίκτυο μεταφοράς (αρμοδιότητας ΑΔΜΗΕ).

Οι ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ

Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΔΕΔΔΗΕ προχωρά σε περαιτέρω διευκρινήσεις:

Όπως αναφέρει, "Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους."

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά η Περιφέρεια

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v