Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat-Redex: Ανάδοχος για το «πράσινο» κτίριο της Γ.Γ. Υποδομών

Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ, ύψους 140 εκατ. ευρώ περίπου, για το νέο βιοκλιματικό κτίριο στην οδό Πειραιώς. Στα 139,59 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός.

Intrakat-Redex: Ανάδοχος για το «πράσινο» κτίριο της Γ.Γ. Υποδομών

Προς την κατασκευή του οδεύει το νέο κτίριο που θα στεγάσει τη Γενική Γραμματεία Υποδομών στην οδό Πειραιώς, μετά την ανάδειξη της κοινοπραξίας Ιντρακάτ-Redex ως οριστικού αναδόχου του έργου.

Το μεγάλο κτιριακό έργο υλοποιείται με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Η Β' φάση του διαγωνισμού που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι η διαδικασία προώθησης του έργου με τον λεγόμενο «ανταγωνιστικό διάλογο». Με αυτήν καθορίστηκε επακριβώς το τεχνικό αντικείμενο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 και αναμένεται να υπογραφεί στο α’ τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το νέο έργο με προϋπολογισμό με ΦΠΑ 139,59 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 112,57 εκατ. ευρώ) χωροθετείται διοικητικά στον Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου.

Το αντικείμενο της προς ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Υ. του ΥΠ.Υ.ΜΕ. και το οποίο θα σχεδιαστεί με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, στις οποίες συνυπάρχουν το περιβάλλον και η ενέργεια, και θα πρέπει να επιτύχει πιστοποίηση LEED (Silver ή ανώτερο), και 1 πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτήριο. Επιπλέον, περιλαμβάνει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ο.Σ.Ε. Α.Ε., που διαχειρίζεται η Γαία Ο.Σ.Ε. Α.Ε., το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος και του σταθμού Ρουφ του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 360 μήνες (30 χρόνια), εκ των οποίων οι πρώτοι 36 αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και οι υπόλοιποι την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του κτηριακού συγκροτήματος της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του περιβάλλοντος χώρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v