Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι όμιλοι «χτυπάνε» οδικά έργα άνω των 500 εκατ. ευρώ

Ξεχωριστά προσήλθαν οι μεγάλοι εργοληπτικοί όμιλοι στους δύο νέους διαγωνισμούς οδικών έργων (Ιωάννινα - Κακαβιά και Μακρακώμη - Τυμφρηστός). Ένωσαν δυνάμεις οι εργοληπτικές εταιρείες με πτυχίο 6ης τάξης και για τους δύο διαγωνισμούς.

Ποιοι όμιλοι «χτυπάνε» οδικά έργα άνω των 500 εκατ. ευρώ

Προσφορές για το οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Άβαξ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, ΑΚΤΩΡ και η κοινοπραξία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΤΕΝΑ-ΕΡΕΤΒΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΟΔΟΣ, συμμετέχοντας στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος είχε επαναπροκηρυχθεί.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ είναι 310 εκατ. ευρώ ενώ περιλαμβάνονται και επιπλέον 76 εκατ. ευρώ ως προαιρέσεις, για το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά και τις συνδέσεις με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Συνολικά το κόστος ανέρχεται σε 386 εκατ. ευρώ. Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών αναμένεται σύντομα, οπότε και θα ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος εκ των παραπάνω.

Επίσης σήμερα κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένα ακόμη οδικό έργο που αφορά τον άξονα Λαμία- Καρπενήσι και ειδικότερα το τμήμα Μακρακώμη-Τυμφρηστός, μήκους 30 χλμ., όπου σύμφωνα με πληροφορίες το παρών έδωσαν οι Άβαξ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, Άκτωρ, αλλά και οι κοινοπραξίες ΤΕΚΑΛ-TRACE-ΕΛΙΚΑ και ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΤΕΝΑ-ΕΡΕΤΒΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΟΔΟΣ.

Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, 161,29 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v