Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το άλμα

Προϋπόθεση η επιτάχυνση των αλλαγών τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τη δημόσια διοίκηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. «Θα πρέπει να ξεβολευτούμε όλοι». Οι μεγάλες προκλήσεις.

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει το άλμα

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον ασυνήθιστο ρόλο να αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής, με τον μέλλον να προβλέπεται ευνοϊκό για τα επόμενα 3-4 χρόνια και είναι έτοιμη για να κάνει το άλμα, αρκεί να επιταχύνει τις αλλαγές, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και η δημόσια διοίκηση. Θα πρέπει να ξεβολευτούμε όλοι». 

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας πως "οι επιχειρήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό πλήρη συνείδηση για αυτοβελτίωση και αναγνωρίζουν την ανάγκη να επενδύσουν σε ανθρώπους και νέες τεχνολογίες". 

Οπως είπε, "καλούνται να αποτελέσουν μέλος της λύσης και να συνεισφέρουν στο διάλογο μεταξύ κοινωνίας και οικονομίας. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, πράγμα που αυτή την περίοδο είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με το παρελθόν. Πρέπει να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο, ώστε να πετύχουμε διατηρήσιμη ανάπτυξη. Πρέπει να ξεβολευτούμε όλοι και χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων, μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας". 

Παράλληλα, ο ΣΕΒ παρουσίασε την ετήσια έρευνα γνώμης "ο σφυγμός του επιχειρείν", τα βασικά ευρήματα της οποίας, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ Γιώργο Ξηρογιάννη, συνοψίζονται στα ακόλουθα.

  • Οικονομία και επιχειρήσεις βρίσκονται σε τροχιά βελτίωσης. 
  • Οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένουν αναγκαίες. 
  • Οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν την ανάγκη αυτοβελτίωσης. 
  • Αναγνωρίζουν ότι η ανταγωνιστικότητά τους ενισχύεται επενδύοντας στον ανθρώπινο παράγοντα. 
  • Η τεχνητή νοημοσύνη θα μετασχηματίσει την εργασία και την παραγωγή, αλλά λίγες επιχειρήσεις επενδύουν ή σκοπεύουν να το κάνουν. 
  • Το ζήτημα του κόστους ενέργειας αναδεικνύεται ως η μεγάλη πρόκληση της βιώσιμης ανάπτυξης. 
  • Οι μεσαίες επιχειρήσεις είναι η κρίσιμη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και η κατηγορία που εμφανίζεται αντιμέτωπη με τις σημαντικότερες προκλήσεις. 

*Δείτε ολόκληρη την έρευνα του ΣΕΒ «Ο σφυγμός του επιχειρείν» στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v