Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Απούσες 1.000 εταιρείες με τζίρο άνω του 1 εκατ.

Στην πλειονότητά τους είναι επιχειρήσεις εστίασης και πρατήρια καυσίμων. Ξεκινά επικοινωνίες η Εφορία και ακολουθεί η επιβολή προστίμων. Ελεγχοι και για τα POS σε ταξί και περίπτερα.

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Απούσες 1.000 εταιρείες με τζίρο άνω του 1 εκατ.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ το 2023 δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα ούτε στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS, αλλά ούτε και στον προγραμματισμό του σχετικού ραντεβού εντός του Απριλίου.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, εταιρείες παρασκευής γευμάτων, catering, μπαρ ξενοδοχείων κ.λπ.) καθώς και πρατήρια καυσίμων.

Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ ανακοινώνει ότι ξεκινά άμεσα την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις αυτές, προκειμένου να εξακριβώσει αν η μη συμμόρφωσή τους οφείλεται σε αμέλεια ή σε λόγους ανωτέρας βίας. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη μη συμμόρφωσή τους.

Τόσο η επικοινωνία όσο και οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με χαμηλότερο τζίρο, που δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως τη διασύνδεση των συστημάτων τους.

Παράλληλα, κλιμάκια της ΑΑΔΕ ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το πρωί ελέγχους σε υπόχρεους εγκατάστασης POS (ταξί, περίπτερα κ.λπ.) και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v