Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκυλακάκης: Το επενδυτικό ενδιαφέρον πρέπει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση ενέργειας

Πρέπει να δουλέψουμε στη δομή του συστήματος αξιοποίησης των ΑΠΕ, τόνισε ο υπουργός, στην τοποθέτησή του στο φόρουμ των Δελφών. Στα υπεράκτια αιολικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας/

Σκυλακάκης: Το επενδυτικό ενδιαφέρον πρέπει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση ενέργειας

Πρέπει να έχουμε τις λιγότερες δυνατές επιδοτήσεις και εκεί που οι τεχνολογίες ωριμάζουν να είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τις επιδοτήσεις συνεπώς να επιδοτούμε πολύ περισσότερο το capex παρα το opex τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Για τις ΑΠΕ, όπως είπε, πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο όπου δεν θα δίνουμε ταρίφες. Επεσήμανε πως θα μεταβούμε από το net metering στα συστήματα φ/β στο net billing, ενώ πρέπει να γίνουν περισσότερα για το demand response, δηλαδή τον έλεγχο της δομής του συστήματος.

«Πρέπει να δουλέψουμε στη δομή του συστήματος, γιατί ο κίνδυνος με τις ΑΠΕ είναι ότι αν δεν προσαρμόσεις τη δομή του συστήματος, δηλαδή να έχεις διασυνδέσεις και μπαταρίες, μπορεί να φτιάξεις ένα σύστημα αναποτελεσματικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως το επενδυτικό ενδιαφέρον πρέπει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση και υπογράμμισε πως θα πρέπει να μειωθεί το κόστος ανάπτυξης, το οποίο είναι πολύ ακριβό.

Τέλος, αναφορικά με το φυσικό αέριο σημείωσε πως έχουμε τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές ενώ για τα υπεράκτια αιολικά επεσήμανε πως η χώρα μας έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γιατί έχουμε το καλύτερο αιολικό δυναμικό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v