Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Τουριστική σεζόν χωρίς κρουαζιέρα φέτος στον Βόλο

Αιτία οι καταστροφικές πλημμύρες που μείωσαν το βάθος του λιμανιού. Τέλος Μαΐου η προκήρυξη για τα έργα εμβάθυνσης, σε ενάμιση χρόνο η ολοκλήρωση των εργασιών. Με τη διοίκηση του ΟΛΒ συναντάται οι υπουργός Οικονομίας.

Χατζηδάκης: Τουριστική σεζόν χωρίς κρουαζιέρα φέτος στον Βόλο

Ακυρώνονται οι φετινές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, καθώς οι φερτές ύλες έχουν μειώσει το βάθος του λιμανιού κατά δύο μέτρα τουλάχιστον.

Οπως ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην πόλη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη του έργου αποκατάστασης του λιμανιού και, από τη στιγμή εγκατάστασης του αναδόχου, θα απαιτηθεί 1-1,5 χρόνος για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο κ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συζητηθούν τόσο τα σχεδιαζόμενα έργα όσο και οι εξελίξεις που αφορούν τις ακυρώσεις αφίξεων των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων άνω των 2.000 επιβατών.

Πέραν της γενικής τοποθέτησης για την ελληνική οικονομία, ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλία και τους αγρότες, λέγοντας ότι επίκεινται χρηματοδοτήσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Το κλειδί της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στον συνδυασμό της δημοσιονομικής σοβαρότητας με μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα πολιτική, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου. Όπως είπε, «η οικονομία μας ανέκαμψε γρήγορα τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρά τις διαδοχικές κρίσεις όπως η πανδημία, οι τιμές ενέργειας και ο πόλεμος στην Ουκρανία», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πέτυχε τη δημοσιονομική εξυγίανση χάρη σε έναν πρωτοφανή ρυθμό μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ και αποκατέστησε το πρωτογενές της πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. 

Πρόσθεσε ότι η χώρα θέλει να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στους κλάδους της πράσινης ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, ώστε να καλύψει το κενό με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Για τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ότι «η πλειονότητα των κονδυλίων που είχαν δεσμευτεί για τους αγρότες της Θεσσαλίας έχει ήδη φτάσει στις τσέπες τους. Ένα ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ήδη έχει αποδοθεί και την ερχόμενη βδομάδα θα δοθούν και οι επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι και τα τέλη Απριλίου για τους αγρότες της Θεσσαλίας, από αποζημιώσεις ή από άλλες πηγές ενισχύσεων, θα έχει δοθεί κονδύλι ύψους 600 εκατ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v