Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Ηλιούπολης: Ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια μέσω του ΕΤΠΑ

Το έργο «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως» προϋπολογισμού 858.573,44€, εκ των οποίων 750.000€ αποτελούν συγχρηματοδοτουμένη δαπάνη μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027».

Δ. Ηλιούπολης: Ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια μέσω του ΕΤΠΑ

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως» με κωδικό ΟΠΣ 6001363 προϋπολογισμού (κατόπιν αναθεώρησης) 858.573,44€, εκ των οποίων 750.000€ αποτελούν συγχρηματοδοτουμένη δαπάνη μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027».

Πέραν από την αναβάθμιση του συστήματος αερισμού κλιματισμού του Δημαρχείου έχει ήδη υλοποιηθεί η αναβάθμιση του φωτισμού, με νέας τεχνολογίας LED, στους χώρους γραφείων και άλλων χρήσεων (αίθουσα συνεδριάσεων, θέατρο κλπ) του Δημαρχείου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών-Δόμησης έχουν προγραμματιστεί εργασίες αποξηλώσεων και τοποθετήσεων νέων εγκαταστάσεων του συστήματος κλιματισμού και αερισμού, σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου με στόχο να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση.

Για τις εν λόγω εργασίες θα χρειαστεί να κλείσει το Αμφιθέατρο από τις 13 Μαΐου έως και 17 Μαΐου 2024, ενώ στα γραφεία και στους κοινοχρήστους χώρους (κλιμακοστάσια και διαδρόμους), οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται τμηματικά, εντός του χρονικού διαστήματος από 24/4/2024 έως 24/6/2024. Την περίοδο αυτή τα συστήματα κλιματισμού και αερισμού δεν θα λειτουργούν στους χώρους του Δημαρχείου Ηλιούπολης και ο Δήμος ζητάει την κατανόηση των εργαζομένων και δημοτών μέχρι τη διεκπεραίωση των εργασιών για τυχόν όχληση που μπορεί να προκληθεί.

Το εν λόγω σημαντικό έργο εντάσσεται στη γενική πολιτική του Δήμου Ηλιούπολης για την εξοικονόμηση ενέργειας, την καλή και αποτελεσματική λειτουργία, την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την εξοικονόμηση κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v