Οι μηχανικοί του δημοσίου μέλη του ΤΕΕ σε επιτροπές για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Η συμμετοχή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

Οι μηχανικοί του δημοσίου μέλη του ΤΕΕ σε επιτροπές για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν σε επιτροπές και ομάδες εργασίας για την υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ που απασχολούνται σε φορείς του δημοσίου τομέα, θα επιτρέπεται σύντομα να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας ή ως μέλη έκτακτων επιτροπών που εισηγούνται ή γνωμοδοτούν σχετικά με έργα του «Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0».

Για αυτόν τον λόγο η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως θα εισηγηθεί νομοθετική διάταξη προς ψήφιση, καθώς η ορθή και βέλτιστη υλοποίηση σημαντικών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν και πρέπει βασιστούν σε έμπειρα στελέχη του Δημοσίου. Η συμμετοχή αυτή του προσωπικού του δημοσίου που είναι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ θα γίνεται εκτός του ωραρίου εργασίας, δεν θα παρεμποδίζει τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες τους και θα λογίζεται ως επιπλέον εργασία.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας είναι η αποτελεσματική και έγκαιρη υλοποίηση των σημαντικών έργων πνοής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο κατέχει κρίσιμο ρόλο στην προσπάθεια αυτή, προβλέποντας τη δυνατότητα σε δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του ΤΕΕ να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας του, εφόσον το επιθυμούν.».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως που συζητούμε καιρό και συμφωνήσαμε να έλθει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους μηχανικούς δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν, ως επιπλέον εργασία, αν το επιθυμούν, σε ομάδες εργασίας για τα έργα του ΤΕΕ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και ο προσεισμικός έλεγχος δημοσίων κτιρίων.

Ως επιπλέον εργασία, οι μηχανικοί αυτοί του δημοσίου, που θα παρέχουν την εμπειρία και τη γνώση τους για την κοινή προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, θα αμείβονται επιπλέον για αυτήν, όταν αυτό προβλέπεται.

Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που δεν υπήρχε ως πρόβλεψη στη νομοθεσία μέχρι τώρα, αλλά η πρωτοβουλία της Υπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΤΕΕ το κάνει πλέον δυνατό. Λύνει προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v