ΕΛΤΑ: Συμμετοχή του Δημοσίου στην ΑΜΚ με 43 εκ.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα μετάσχει στην ΑΜΚ των ΕΛΤΑ δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να διατηρήσουν τα ΕΛΤΑ το δικαίωμα συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ με ποσοστό 10%.

ΕΛΤΑ: Συμμετοχή του Δημοσίου στην ΑΜΚ με 43 εκ.
Το Ελληνικό Δημόσιο θα μετάσχει στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις ούτως ώστε να διατηρήσουν τα ΕΛΤΑ το δικαίωμα συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με ποσοστό 10%.

Η απόφαση ελήφθη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη έπειτα από συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών κ. Γιάννη Αδαμόπουλου, με τη Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ιουλία Αρμάγου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Σταμάτη Μαύρο.

Η συμφωνία προβλέπει το Ελληνικό Δημόσιο να μετάσχει στην αύξηση με ποσό 43.042.511 ευρώ που αποτελούν κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων των ΕΛΤΑ προς το δημόσιο, ενώ τα 3.760.189 ευρώ αποτελούν καταβολή μετρητών από το ελληνικό δημόσιο προς τα ΕΛΤΑ και τα 5.200.300 ευρώ αποτελούν τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην αύξηση, ως μετόχου των ΕΛΤΑ με ποσοστό 10%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Σταμάτης Μαύρος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ούτως ώστε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όχι μόνο να μην μείνουν πίσω στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς αλλά και να αυξήσουν τις οικονομικές και επενδυτικές δυνατότητές τους.

Το Ελληνικό Δημόσιο στηρίζει εμπράκτως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και καταβάλλει το ποσό που είναι αναγκαίο για να διατηρήσουν τα ΕΛΤΑ την συμμετοχή τους στο 10% του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μετά την αύξησή του. Όσοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν το αδιέξοδο, παίρνουν τώρα μια ηχηρή απάντηση. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα προχωρήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης με όλο και ταχύτερα βήματα. Αυτός είναι ο στόχος και η επιδίωξη της νέας διοίκησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus