Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες δηλώσεις Rehn, Schaeuble, Juncker για Ελλάδα

Το κλιμάκιο Ε.Ε. - ΔΝΤ που θα έρθει στην Αθήνα θα συζητήσει τους όρους της συμφωνίας και το ύψος του δανείου, δήλωσε ο κ. Ό. Ρεν. Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί την οικονομική στήριξη, υποστηρίζει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Νέες δηλώσεις Rehn, Schaeuble, Juncker για Ελλάδα
Η απόφαση της Κυριακής που ελήφθη για το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα παραμένει σταθερή, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Olli Rehn, σημειώνοντας ότι η αποστολή του κλιμακίου Κομισιόν - ΔΝΤ στην Αθήνα θα συζητήσει τους όρους της συμφωνίας και το ύψος του δανείου, εάν αυτό χρειαστεί, μεταδίδει το Reuters. 

Ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Reuters, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Wolfgang Schaeuble, δήλωσε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στον σωστό δρόμο και δεν θα χρειαστεί την οικονομική στήριξη.

Όπως επισήμανε, στην Ελλάδα, εάν χρειαστεί, θα δοθούν γερμανικές εγγυήσεις επί των δανείων και όχι κεφάλαια από τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, τόνισε ότι το δημοσιονομικό χρέος καμίας άλλης χώρας της ευρωζώνης δεν συγκρίνεται με την ελληνική κατάσταση.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Jean-Claude Juncker, δήλωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Ελλάδα θα ζητήσει σήμερα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

"Η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα προς το να ζητήσει βοήθεια",
δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, κ. Elena Salgado.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v