Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν σημαίνει ότι χρεοκοπήσαμε"

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, ενώ τόνισε πως ο μηχανισμός στήριξης θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν σημαίνει ότι χρεοκοπήσαμε
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. οφείλεται στην «επιμονή» ορισμένων εταίρων, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής.

"Αν σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι εδώ, αυτό έγινε μετά από απόφαση της Ε.Ε., και ειδικά με την επιμονή δυνάμεων του συντηρητικού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος επισήμανε πως η εμπλοκή του ΔΝΤ δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, ενώ τόνισε πως ο μηχανισμός στήριξης θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τα συμφέροντα της χώρας μας.

"Η ενεργοποίηση ή μη του μηχανισμού, κρίνεται πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, τις ανάγκες για νηνεμία και ασφάλεια στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία. Εμείς κάνουμε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά, με μοναδικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Η εμπλοκή του ΔΝΤ σημαίνει, από τη μια μεριά, ότι μπορούμε να αντλήσουμε και από εκεί πόρους, δάνεια, σημαίνει όμως ότι και το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, οι όροι δηλαδή αυτού του Προγράμματος, οι προδιαγραφές, η αξιολόγηση, ακόμα και η έγκριση, περνούν και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Και για το 2010, όπως και έγινε - διότι το πρόγραμμά σας ήταν υπό την έγκριση ουσιαστικά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- αλλά και για 2011, και για το 2012", τόνισε ο πρωθυπουργός.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στη Βουλή δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v