Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Tις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για βοήθεια"

Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των επόμενων εβδομάδων αν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό στήριξης από Ε.Ε. και ΔΝΤ, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο "Newsweek".

Tις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για βοήθεια
Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των επόμενων εβδομάδων αν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό στήριξης από Ε.Ε. και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο "Newsweek".

Ακόμη, εκτίμησε ότι η χώρα δεν θα έχει πρόβλημα στον δανεισμό της από τις αγορές τον επόμενο μήνα, όπου πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν ομόλογα αξίας 11 δισ. ευρώ. "Το πρόβλημα είναι το κόστος δανεισμού και το πόσο μπορούμε να το αντέξουμε. Εγώ δεν βλέπω πρόβλημα ούτε τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε αποκλείσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του μηχανισμού", τονίζει.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη επίσημη απόφαση. "Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε αν χρειαστεί να πατήσουμε το κουμπί, να είναι όλα έτοιμα", αναφέρει.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο μηχανισμός βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δεν αποτελεί διάσωση της χώρας, αλλά δίνει "ανάσες" ώστε να προχωρήσει η χώρα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v