Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαγκριώτης: "Θα μειώσουμε πάνω από 50% τα διόδια

Μεγάλες μειώσεις στο ύψος των διοδίων, που θα ξεπερνούν ακόμη και το 50% των σημερινών τιμών στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, υπόσχεται ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης.

Μαγκριώτης: Θα μειώσουμε πάνω από 50% τα διόδια
Μεγάλες μειώσεις στο ύψος των διοδίων, οι οποίες θα ξεπερνούν ακόμη και το 50% των σημερινών τιμών στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, υπόσχεται ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο υπουργείο και στους παραχωρησιούχους για την τροποποίηση των συμβάσεων δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Μία ημέρα μετά το πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων από το κίνημα πολιτών «Δεν πληρώνουμε», ο υφυπουργός, σε μια προσπάθεια να περιορίσει κατά το δυνατόν τις αντιδράσεις κατά της καταβολής διοδίων (σ.σ. η κινητοποίηση της Κυριακής σημείωσε μεγάλη επιτυχία), δήλωσε πως θα υπάρξει δραστική μείωση του τέλους χρήσης των αυτοκινητοδρόμων, ιδίως στα τμήματα εκείνα όπου οι εργασίες κατασκευής τους βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
«Μιλάμε για μείωση ακόμη και πάνω από 50% στα υπό κατασκευή τμήματα», ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης, ενώ επισήμανε ότι στα τέλη της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις χρηματοδότριες τράπεζες.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης πως θα καθιερωθούν προγράμματα εκπτώσεων για όσους χρησιμοποιούν συχνά τους οδικούς άξονες που βρίσκονται σε καθεστώς παραχώρησης, θα εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων για να πληρώνει ο κάθε οδηγός διόδια ανάλογα με την απόσταση που διανύει, ενώ για τους κατοίκους γειτονικών περιοχών θα δοθούν κάρτες διέλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, το κόστος αυτών των καρτών θα το αναλάβει το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου.

Σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει κυρώσεις για όσους αρνούνται να καταβάλουν διόδια, ο υφυπουργός Υποδομών διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα έχει ποινικό χαρακτήρα, αλλά θα λειτουργεί αποτρεπτικά γι’ αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v