Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012

Επιστροφή στην ανάπτυξη από το επόμενο έτος προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος. Οι προβολές της κεντρικής τράπεζας οδηγούν σε συμπεράσματα επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το 2012.

Προβόπουλος: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012
Επιστροφή στην ανάπτυξη από το επόμενο έτος προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, οι προβολές της κεντρικής τράπεζας οδηγούν σε συμπεράσματα επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά από το 2012 με ρυθμό κάτω από 1% και ενδυνάμωση του ρυθμού ανάπτυξης σε ποσοστό υψηλότερο του 2% το 2013.

«Αν πιάσουμε τους στόχους μας, με μια σειρά από δημοσιονομικές νίκες μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών», φέρεται να είπε ο κ. Προβόπουλος ο οποίος ενημέρωσε επίσης για την αντιστροφή της τάσης στο μέτωπο των καταθέσεων.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, καταθέτες που είχαν αποσύρει τις καταθέσεις αρχίζουν να επαναφέρουν τα χρήματά τους στις τράπεζες . Μάλιστα όπως έχει γράψει το euro2day, το διήμερο Δευτέρα- Τρίτη τραπεζίτες εκτιμούν ότι επέστρεψαν ποσά πολλών εκατομμυρίων εκατ. ευρώ την κάθε ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v