Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Με διαφάνεια οι αποκρατικοποιήσεις

«Με διαφάνεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε έγγραφη απάντηση αναφορικά με την εταιρία Ελληνικές Αλυκές.

Βενιζέλος: Με διαφάνεια οι αποκρατικοποιήσεις
«Με διαφάνεια θα προχωρήσει η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος σε έγγραφη απάντηση αναφορικά με την εταιρία Ελληνικές Αλυκές, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στην επιστολή αυτή αναφέρεται πως η εταιρεία Ελληνικές Αλυκές δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων όπως αυτές καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

Η ερώτηση είχε υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών από τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζητούσε διευκρινίσεις για τα ακίνητα που προτείνονται προς πώληση στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων από συμβούλους αποκρατικοποίησης. Ρωτούσε δε ειδικά το υπουργείο Οικονομικών αν θα ιδιωτικοποιηθούν οι Ελληνικές Αλυκές, πώς θα γίνει η αποτίμηση της Δημόσιας περιουσίας και πώς επελέγησαν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του αναφέρει πως «Οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων επιλέγονται με βάση τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία και οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων δημοσιεύονται στο διαδίκτυο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v