Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο hedge fund για τοποθετήσεις στην Ελλάδα

Το πρώτο hedge fund που θα ασχολείται αποκλειστικά «με την εκμετάλλευση των εξαιρετικών ευκαιριών που παρουσιάζονται πλέον στην Ελλάδα» δημιουργεί η Dromeus Capital. Στόχος να εκμεταλλευθεί τις εξαιρετικές ευκαιρίες.

Νέο hedge fund για τοποθετήσεις στην Ελλάδα
Το πρώτο hedge fund που θα ασχολείται αποκλειστικά «με την εκμετάλλευση των εξαιρετικών ευκαιριών που παρουσιάζονται πλέον στην Ελλάδα» δημιουργεί η Dromeus Capital. Το νέο hedge fund θα επενδύει σε ελληνικές μετοχές και σε ομόλογα, θα διοικείται από την Αθήνα και τη Γενεύη, όπου άλλωστε βρίσκεται και η Dromeus Capital και άρχισε μόλις αυτήν την εβδομάδα να συγκεντρώνει κεφάλαια. Στόχος είναι να συγκεντρώσει συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

«Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας, τα πράγματα μπορεί τελικά να είναι ασφαλέστερα από ό,τι φαίνεται», δηλώνει στους Financial Times ο Αχιλλέας Ρίσβας, διευθύνων σύμβουλος της Dromeus Capital, και συμπληρώνει: «Εάν ο κόσμος πουλάει τίτλους σε πολύ χαμηλές τιμές, τότε μπορεί να είναι επωφελές για ανθρώπους σαν κι εμάς. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της χρεοκοπίας και, κατά συνέπεια, ο κόσμος δεν θέλει να την πλησιάζει».

Η Dromeus Capital έχει ήδη επωφεληθεί σημαντικά από το ράλι στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ο κ. Ρίσβας αναφέρει πως το νέο hedge fund έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές και σύντομα θα συγκεντρώσει τα ζητούμενα κεφάλαια. Ο ίδιος θεωρεί ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι στο 30% και εκτιμά ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει στο fund απώλειες έως 50%. Εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, εκτιμά ότι τα κεφάλαια των επενδυτών στο fund θα διπλασιαστούν μέσα σε έναν χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v