Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεπίθεση Αθανασούλη κατά των ”κατηγόρων”

Δηλώσεις για όλα τα θέματα που πρόσφατα είδαν τη δημοσιότητα έκανε ο πρόεδρος της Altec, Αθ. Αθανασούλης, με την ευκαιρία της επανόδου της μετοχής στο ταμπλό. Τι είπε για ΣΔΟΕ, πλαστά τιμολόγια και σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.

Αντεπίθεση Αθανασούλη κατά των ”κατηγόρων”
Έλυσε τη σιωπή του την Πέμπτη ο πρόεδρος της Altec, κ. Αθ. Αθανασούλης, και, όπως είπε, θεώρησε χρέος του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μετά τα όσα γράφτηκαν εις βάρος του και ύστερα από τις κατηγορίες του ΣΔΟΕ για ύπαρξη εικονικών συναλλαγών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών, τόσο της Altec όσο και της Microland, στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου, ο κ. Αθανασούλης είπε χαρακτηριστικά πως όλο αυτό το διάστημα δεν θέλησε να μιλήσει επειδή, όπως πιστεύει, ”οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια”.

Γι’ αυτό και άφησε την υπόθεση στα χέρια των αρμόδιων ελεγκτικών και δικαστικών αρχών, ώστε εκείνες να αποφανθούν για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

”Δεν θελήσαμε να μπούμε σε μια λογική δίκης στα τηλεοπτικά παράθυρα”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Altec. Παράλληλα, τόνισε ότι η εταιρία έχει σταθερά ανοδική πορεία, η οποία και δεν μπορεί να ανακοπεί μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες. Αναφέρθηκε μάλιστα στους 60.000 πελάτες της Altec, οι οποίοι αποτελούν την ουσιαστική δύναμή της.

Σε ό,τι αφορά τα πλαστά τιμολόγια που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, υποστήριξε ότι η εταιρία δεν τα αποδέχεται και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία και έχει προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές, που θα το αποδείξουν περίτρανα. Σημειώνεται ότι υπήρξε επ’ αυτού του θέματος μακροσκελής ανακοίνωση των εταιριών του ομίλου προς το Χ.Α. (υπάρχουν αυτούσιες στο www.euro2day.gr/articles/29068), κατόπιν της οποίας αποφασίστηκε η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών τους.

Σε ό,τι αφορά τα ”πλαστά repos”, ο κ. Αθανασούλης τόνισε ότι η εταιρία δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη και η μήνυση της Εμπορικής Τράπεζας δεν στρέφεται κατά των βασικών μετόχων της εταιρίας, αλλά κατά αυτών που ενέπλεξαν το όνομά της σε παράνομες δραστηριότητες.

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται για σχέσεις της εταιρίας με πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Αθανασούλης ανέφερε ότι υπάρχει γνωριμία τόσο του ίδιου όσο και του συνεταίρου του, κ. Γιώργου Βαρσαμίδη, με πολλούς πολιτικούς της ίδιας ηλικίας από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, η οποία ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο, όταν ήταν φοιτητές.



Τέλος, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Altec στην κοινοπραξία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει το ύψος της συμμετοχής της στο έργο, σημειώνοντας ότι αυτό είναι αποκλειστική υπόθεση της SAIC που ηγείται της κοινοπραξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v