Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Περνάει στον έλεγχο των τραπεζών

Χιονοστιβάδα οι εξελίξεις στην ΑΕΓΕΚ. Ο έλεγχος της διοίκησης της εταιρίας πέρασε στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών, εκπαραθυρώθηκαν απο τις θέσεις ευθύνης οι βασικοί μέτοχοι, ενώ επίκειται και αλλαγή στη μετοχική διάρθρωση.

ΑΕΓΕΚ: Περνάει στον έλεγχο των τραπεζών
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις στην κατασκευαστική εταιρία ΑΕΓΕΚ καθώς ο έλεγχος της διοίκησής της πέρασε στα χέρια των πιστωτριών τραπεζών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και αλλαγή στη μετοχική διάρθρωση.

Με μια λιτή ανακοίνωση την περασμένη Τετάρτη η ΑΕΓΕΚ ανακοίνωσε την αποχώρηση των κ. Ι. Τριανταφύλλου και Σπ. Παπαγεωργίου από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου. Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΓΕΚ ορίστηκε ο κ. Σ. Γαβριήλ.

Την απόφαση για την εκπαραθύρωση από τα διοικητικά τους καθήκοντα των κ. Σπ. Παπαγεωργίου και Ι. Τριανταφύλλου έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες οι οποίες επέλεξαν και τον κ. Σ. Γαβριήλ για να αναλάβει τα ηνία του ομίλου.

Η παραπάνω αλλαγή σηματοδοτεί ουσιαστικά το πέρασμα της ΑΕΓΕΚ και τυπικά στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών. Είναι πιθανόν δε το επόμενο διάστημα οι πιστώτριες τράπεζες να αποκτήσουν και τυπικά τις ενεχυριασμένες μετοχές των δύο βασικών μετόχων της ΑΕΓΕΚ αποκτώντας έτσι και το περίπου 15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Οι κινήσεις των τραπεζών επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που έχει καταγράψει το Euro2day ότι η ΑΕΓΕΚ μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν η DS Construction δεν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Άλλωστε, μετά την πώληση στις τράπεζες της Αστακός Terminal το ύψος των δανείων του ομίλου έχει μειωθεί κατά 125 εκατ. ευρώ (το ισόποσο του τιμήματος για την Αστακός).

Ενδιαφέρον, άλλωστε, για την απόκτηση της ΑΕΓΕΚ μέσω εισόδου τους αρχικά με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή έχουν επιδείξει ήδη πέραν του ομίλου ΕΛΤΕΧ και άλλες κατασκευαστικές εταιρίες, ενώ δεν είναι απίθανο να επανέλθει ακόμη και η DS Construction, της οποίας το ενδιαφέρον πάγωσε λόγω σειράς λανθασμένων χειρισμών.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v