Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλης: Διευκρινίσεις για ένταξη υπό επιτήρηση

Διευκρινίσεις με αφορμή τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για τη μεταφορά της στην κατηγορία επιτήρησης με βάση την απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατυπώνει η Κατσέλης.

Κατσέλης: Διευκρινίσεις για ένταξη υπό επιτήρηση
Διευκρινίσεις με αφορμή τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για τη μεταφορά της στην κατηγορία επιτήρησης με βάση την απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατυπώνει η Κατσέλης.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρία γνωστοποιεί τα παρακάτω:

* Στις 29/1/2008 τα Διοικητικά Συμβούλια της εταιρίας μας και της ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε., αποφάσισαν την έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης της ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ από την μητρική της εταιρία ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. Τα Διοικητικά Συμβούλια εκτιμούν ότι η ενοποίηση των σχετικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης του νέου οργανισμού στην Ελλάδα αλλά και την επέκταση του σε διεθνείς αγορές. Παράλληλα με τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΕ εκδήλωσε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της νέας εταιρείας.

* Η στρατηγική του νέου επιχειρηματικού οργανισμού, με έμφαση στην ενδυνάμωση των προϊόντων, στην ανάπτυξη νέων κωδικών, στην αναθεώρηση του υπάρχοντος μοντέλου ανάπτυξης και στη διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού, έχει ως χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών το 2008, εντός του οποίου θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση και η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Παράλληλα, θα αρχίσει σταδιακά να υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας.

* Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στο πρώτο τρίμηνο του 2008 η αύξηση των πωλήσεων ανέρχεται στο 24,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα είναι κερδοφόρα.

* Τα αποτελέσματα του 2007, που εμφάνισε ο Όμιλος, προήλθαν σε σημαντικό βαθμό από μη λειτουργικές και μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Η δυσμενής συσχέτιση των ζημιών επί της καθαρής θέσης θεραπεύεται σε μεγάλο βαθμό με βάση τα εκτιμώμενα κερδοφόρα αποτελέσματα του τριμήνου.

* Οι μειώσεις του ενεργητικού της χρήσης 2007 προήλθε από τη μη ενοποίηση της θυγατρικής “La Frianderie ΑΕ” λόγω εκκαθάρισης και από τη μείωση των επενδύσεων σε συγγενείς που προέρχεται από τη διαγραφή λόγω πώλησης της συμμετοχής της εταιρείας μας στη “Loulis SA Ρουμανίας”.

* Τα αποτελέσματα της μητρικής επηρέασαν τόσο τα αποτελέσματα όσο και την καθαρή θέση του Ομίλου. Σημειώθηκε σημαντική αύξηση των πρώτων και βοηθητικών υλών καθώς και των υλικών συσκευασίας και υπήρξαν κονδύλια δαπανών, μη επαναλαμβανόμενα λόγω αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της εταιρείας, που επιβάρυναν τα ενοποιημένα αποτελέσματα της μητρικής.

Η νέα Διοίκηση του Ομίλου Κατσέλη έχει αποφασίσει ήδη από τα μέσα της προηγούμενης χρήσης την χάραξη νέας στρατηγικής εστιάζοντας πρώτα στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, και ακολούθως στην υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης, που στόχο έχει να εδραιώσει τον Όμιλο Κατσέλη ως τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v