Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroterra Bulgaria: Αύξηση 61% στα κέρδη του 2007

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η εταιρική παρουσιάση στους Έλληνες Θεσμικούς Επενδυτές της Euroterra Bulgaria. Η εταιρία παρουσίασε αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη για το 2007. 

Euroterra Bulgaria: Αύξηση 61% στα κέρδη του 2007
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η εταιρική παρουσιάση στους Έλληνες Θεσμικούς Επενδυτές της Euroterra Bulgaria στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η Euroterra Bulgaria είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σόφιας από το 2005 (BSE: TERRA; Bloomberg: TERRA BU; Reuters: TERRAr.BU).

Κατόπιν προσκλήσεως της Euroterra Bulgaria, η Ένωση Ελλήνων Θεσμικών Επενδυτών (AGII) πραγματοποίησε στις 18&19 Απριλίου επίσκεψη-ξενάγηση στα κτίρια, ακίνητα και project της εταιρείας στη Σόφια (Sofia) και Φιλιππούπολη (Plovdiv) της Βουλγαρίας, όπου δραστηριοποιειται η Euroterra. Στην παρουσίαση (επίσκεψη) έλαβαν μέρος 20 στελέχη Ελληνικών Εταιριών Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Εταιριών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Στους Έλληνες θεσμικούς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Euroterra ανέλυσε τα επενδυτικά σχέδια και τη στρατηγική της εταιρείας και τόνισε ότι « Η αγορά στην κατάλληλη στιγμή στρατηγικών κτιρίων και οικοπέδων, η πολύ καλή γνώση της ντόπιας αγοράς, ο κατάλληλος συντονισμός των ντόπιων ομάδων εργασίας και συνεργείων από την έκδοση αδειών μέχρι την κατασκευή και η συνεργασία με διεθνείς οίκους για την πώληση είναι τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα».

Η οικονομική διευθύντρια (CFO) κα. Lydia Athanasova. τόνισε ότι «η εταιρεία είχε αύξηση εσόδων κατά 46%, EBITDA κατά 40% και καθαρών κερδών κατά 61% για το 2007 σε σχέση με το 2006 ενώ κατά την επόμενη τριετία θα αποτυπωθούν τα έσοδα και τα κέρδη από την ανάπτυξη των επενδύσεων της Euroterra Bulgaria σε γη και κτίρια, που έγιναν με ελάχιστο δανεισμό».

«Σήμερα η ιδιοκτησιακή γή της εταιρείας ανέρχεται στα 122.850 τ.μ. και 14.120 τ.μ με αντιπαροχή, σε στρατηγικά σημεία των δύο μεγαλυτέρων πόλεων της Βουλγαρίας. Το 2008 κατασκευάζονται 25.500 τ.μ. οικιστικά και 15.355 τ.μ. εμπορικά, ενώ για τη επόμενη τριετία θα κατασκευαστούν 120.000 τ.μ περίπου» τόνισε ο διευθυντής ανάπτυξης.

«Η ανάπτυξη της του ομίλου Euroterra σε παράλληλη πορεία με την ανάπτυξη της οικονομίας και ιδιαίτερα του κλάδου Real Estate που κατατάσσει την Βουλγαρία στην πρώτη θέση ως προς την αποδοτικότητα τους» τόνισε η κα. Ζησιμοπούλου, μέλος του ΔΣ. του ομίλου.

«Η Euroterra Bulgaria στηρίζεται στη πολύχονη εμπειρία του management στον κατασκευαστικό κλάδο, χρησιμοποεί την γνώση των στελεχών της για τη δυναμική της ντόπιας αγοράς και ικανοποιεί την αυξημένη ζήτηση της Βουλγάρικης αγοράς για σύγχρονη κατοικία και επαγγελματική στέγη» τόνισε ο κ. Ντέμος, μέλος του ΔΣ. του ομίλου.

Τιμητική πλακέτα επίσης απονεμήθηκε στον γενικό διεθυντή της ΕΘΕ κ. Καβουρόπουλο για την πολύχρονη και αποτελεσματική προσφορά του στην ενημέρωση των επενδυτών από τον πρόεδρο της Euroterra Bulgaria.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v