Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 5,8%

Τη διάθεση ενός προθεσμιακού καταθετικού προϊόντος με επιτόκιο 5,80% και διάρκεια έξι μηνών ανακοίνωσε η Eurobank, σε μια κίνηση που αναμένεται να εντείνει τον τραπεζικό ανταγωνισμό στις καταθέσεις.  

Eurobank: Προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 5,8%
Σε μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί από το Euro2day.gr από τις αρχές της εβδομάδας προχώρησε η EFG Eurobank.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τη διάθεση ενός προθεσμιακού καταθετικού προϊόντος, με επιτόκιο 5,80%, διάρκειας έξι μηνών. Η ανακοίνωσή του σήμερα 6/6 δεν γίνεται τυχαία, καθώς αρχική πρόθεση της τράπεζας ήταν να το πλασάρει ως "το προϊόν με τα πολλά εξάρια".

Τελικώς, όμως, διατηρήθηκαν "τα εξάρια" της ημερομηνίας διάθεσης, το "εξάρι" της διάρκειας, αλλά δεν "πέρασε" το 6% της απόδοσης, όπως λέγεται ότι αρχικώς σχεδιάζονταν. Αντί αυτού προτιμήθηκε το 5,80%, το οποίο βεβαίως ως απόδοση κάθε άλλο παρά μικρή είναι.

Αναμένεται ότι η "κυκλοφορία" του θα προκαλέσει νέα ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά, ειδικά στο κομμάτι των προθεσμιακών καταθέσεων, που τελευταία αποτελεί το "μήλον της έριδος" για το σύνολο σχεδόν των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η τελευταία κρίση στη διεθνή αγορά είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το "όπλο" του φθηνού χρήματος από τη δεξαμενή της διατραπεζικής κι έτσι αναγκαστικά οι τράπεζες στράφηκαν σε πιο παραδοσιακές πηγές, όπως είναι οι καταθέσεις και δη οι προθεσμιακές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v