Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρείς νέες επενδύσεις για τη Εuroterra Bulgaria

Δύο επενδύσεις για τη δημιουργία επαγγελματικών χώρων και κατοικιών σε Σόφια και Φιλιππούπολη ολοκληρώνει εντός του 2008 η Euroterra Bulgaria, ενώ ξεκίνησε πρόσφατα και τρίτη επένδυση στη Σόφια.

Tρείς νέες επενδύσεις για τη Εuroterra Bulgaria
Δύο επενδύσεις για τη δημιουργία σύγχρονων επαγγελματικών χώρων και κατοικιών σε Σόφια και Φιλιππούπολη ολοκληρώνει εντός του 2008 η εισηγμένη στο βουλγαρικό Χρηματιστήριο Euroterra Bulgaria, ενώ η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα και τρίτη επένδυση στη Σόφια για την κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο Slatinska Street στη Σόφια για την ανάπτυξη διαμερισμάτων, καταστημάτων και parking συνολικής επιφάνειας 2.450 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο 840 τ.μ.. Οι πωλήσεις ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 50%- μάλιστα το ισόγειο κατάστημα έχει πουληθεί σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο - ενώ η εμπορική αξία του ακινήτου έχει εκτιμηθεί (Οκτώβριος 2007) στα 2,25 εκατ. ευρώ. Η περιοχή Slatina όπου αναπτύσσεται το έργο είναι πυκνοκατοικημένη με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, καθώς και στο αεροδρόμιο.

Στο τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης του Euroterra Plovdiv Building, του πενταώροφου κτιρίου γραφείων- καταστημάτων ιδιοκτησίας της Euroterra Bulgaria στην περιοχή του Plovdiv. Το Euroterra Plovdiv Building, συνολικής επιφάνειας 2.005 τ.μ., βρίσκεται στον κεντρικότερο πεζόδρομο του Plovdiv επί της οδού Patriarh Evtimiy, στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο της πόλης.

Η εμπορική αξία του ακινήτου βάσει της τελευταίας εκτίμησης (Οκτώβριος 2007) ορκωτού εκτιμητή αντιστοιχεί σε 10 εκατ. ευρώ, ενώ μεταξύ των μισθωτών περιλαμβάνεται και ελληνική τράπεζα για το ισόγειο κατάστημα.

Το καλοκαίρι του 2009 θα ολοκληρωθεί το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών και parking Luxor Glava στο νότιο τμήμα της Σόφια που θεωρείται από τις ακριβότερες περιοχές της πόλης, με πολυτελείς κατοικίες, το διπλωματικό club κ.α.. Πρόκειται για την αναπτυξη τριών ανεξάρτητων πολυτελών κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 4.140 τ.μ.. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις και το κόστος κατασκευής τοποθετείται στα 2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Euroterra Bulgaria, εισηγμένη από το 2005 στο βουλγαρικό Χρηματιστήριο (το οποίο πλέον από τις 16 Ιουνίου λειτουργεί στην κοινή χρηματιστηριακή πλατφόρμα Χetra του Deutsche Boerse) ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει κατά πλειοψηφία στην οικογένεια Θεριανού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v