Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωϊκές: Με 33,62% η Intesa Sanpaolo

H "INTESA SANPAOLO Spa" γνωστοποίησε στις 30/7/08 στις Μινωικές Γραμμές ότι κατέχει ποσοστό ανερχόμενο σε 33,62% το οποίο αντιστοιχεί σε 23.848.248 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Σενάρια για δημόσια πρόταση από Γκριμάλντι.

Μινωϊκές: Με 33,62% η Intesa Sanpaolo
H "INTESA SANPAOLO Spa" γνωστοποίησε στις 30/7/08 στις Μινωικές Γραμμές ότι  κατέχει ποσοστό ανερχόμενο σε 33,62% το οποίο αντιστοιχεί σε 23.848.248 μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

Σημειώνεται ότι, στο παραπάνω ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου περιλαμβάνεται ποσοστό 30,86% (21.887.154 μετοχές με δικαίωμα ψήφου) το οποίο κατέχει η εταιρεία «ATLANTICA Spa Di NAVIGAZIONE" μέσω της ως άνω "INTESA SANPAOLO Spa" ως θεματοφύλακα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κυκλοφορούν φήμες στην αγορά, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται η υποβολή δημόσιας πρότασης από τον όμιλο Γκριμάλντι.

Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 7 (του νόμου 3461) περί Δημόσιων Προτάσεων ορίζεται ρητά πως «κάθε πρόσωπο, που αποκτά με οιονδήποτε τρόπο άμεσα ή έμμεσα απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό κινητές αξίες και λόγω της απόκτησης αυτής το ποσοστό υπερβαίνει το όριο του 1/3 του συνόλου της υπό εξαγορά εταιρίας υποχρεούται εντός 20 ημερών να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών».

Το ερώτημα είναι εάν ο όμιλος Γκριμάλντι και η Intesa Sanpaolo λειτουργούν από κοινού ή συντονισμένα (το οποίο πρέπει να δημοσιοποιηθεί επίσημα)  και εάν ως εκ τούτου υποχρεούνται στην υποβολή δημόσιας πρότασης.

Πάγια τακτική του ομίλου Γκριμάλντι είναι η άσκηση αυτής της τακτικής (όπως τελευταία ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της Finlines) κατά συνήθεια σε συνδυασμό με τον θεματοφύλακα.

Στην περίπτωση των Μινωικών Γραμμών ο θεματοφύλακας ελέγχει το 33,6% από το οποίο 30,86% ανήκει στην Atlantica Spa.

Το γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται στα 4,46 ευρώ, όταν η μέση τιμή τρίμηνου φθάνει τα 4,45 ευρώ και μέση τιμή εξαμήνου τα 4,51 ευρώ καθιστά πολύ πιθανό το ενδεχόμενο υποβολής μιας τέτοιας πρότασης.

Από την πλευρά των Μινωικών δεν υπήρχε κάτι νεότερο μέχρι πριν από λίγο, ενώ ο όμιλος Γκριμάλντι επιφυλάσσεται για την αποσαφήνιση της θέσης του σε εύθετο χρόνο.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v