Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

O OΠΑΠ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του με όλους τους νόμιμους τρόπους, και μάλιστα κατά τρόπο απόλυτο αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση με αφορμή την κίνηση της Stanleybet να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα.

ΟΠΑΠ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας
O OΠΑΠ θα υπερασπίσει τα δικαιώματά του από τη σύμβασή του με το ελληνικό Δημόσιο με όλους τους νόμιμους τρόπους, και μάλιστα κατά τρόπο απόλυτο αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση με αφορμή την κίνηση της Stanleybet να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας με απορία αντιμετωπίζουν κύκλοι της ΟΠΑΠ Α.Ε. την κίνηση της Stanleybet, η οποία πιθανώς αποτελεί πρωτοβουλία Έλληνα συνεταίρου ή συνεργάτη της ξένης εταιρείας, που μάλλον σκέπτεται με τον γνωστό πειρατικό τρόπο.

Ο νομικός και οικονομικός κίνδυνος που αναλαμβάνει με την αυθαίρετη κίνησή της η Stanleybet είναι τεράστιος, ειδικά όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου έχει δημοσιευθεί η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) κ. Yves Bot, η οποία δικαιώνει το πορτογαλικό Δημόσιο και τον αντίστοιχο «ΟΠΑΠ» σε σχέση με το μονοπωλιακό τους δικαίωμα για την διεξαγωγή στοιχημάτων στο Internet.

Εάν η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα υιοθετηθεί από το δικαστήριο, όπως συνήθως συμβαίνει, οι παραβάτες των εθνικών δικαιωμάτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Γενικότερα, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. γίνεται γνωστό ότι η εταιρεία θα υπερασπίσει τα δικαιώματά της από τη σύμβασή της με το ελληνικό Δημόσιο με όλους τους νόμιμους τρόπους, και μάλιστα κατά τρόπο απόλυτο.

---Δήλωση Χ. Χατζηεμμανουήλ στο Reuters

O ΟΠΑΠ θα κινηθεί δικαστικά κατά της βρετανικής εταιρίας αθλητικού στοιχηματισμού Stanleybet μετά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα μέσω ανοίγματος δύο καταστημάτων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρίας την Τετάρτη.

"Θα κινηθούμε εννόμως", δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Χρήστος Χατζηεμμανουήλ στο Reuters και τόνισε ότι "Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει αμφισβητήσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα, μέσω της φυσικής παρουσίας".

Η Stanleybet International δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με το άνοιγμα δύο καταστημάτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αν και ο ΟΠΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης αθλητικού στοιχηματισμού και αριθμολαχείων στη χώρα έως το 2020, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

H Stanleybet ζήτησε άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα το 2005, αλλά ο κ. Χατζηεμμανουήλ υποστήριξε ότι εκκρεμεί ακόμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και ότι ήταν βέβαιος ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα διαφυλάξει τα δικαιώματά του.

Σε ανακοίνωση, η Stanleybet ανταπάντησε ότι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έχει το δικαίωμα να προσφέρει τις υπηρεσίες της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Σύμφωνα με τα άρθρα 43-49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, η Stanleybet International έχει δικαίωμα να παρέχει διασυνοριακά τις υπηρεσίες της στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και εάν ένα κράτος μέλος θέτει μονοπωλιακούς περιορισμούς", ανέφερε η βρετανική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v