Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή πλάνων από την Οn Telecoms

Σύντομα ξεκινά η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms κατά 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου η εταιρία να καλύψει τις υποχρεώσεις της αλλά και να εξυπηρετήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Αλλαγή πλάνων από την Οn Telecoms
Σύντομα ξεκινά η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms κατά 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου η εταιρία να καλύψει τις υποχρεώσεις της αλλά και να εξυπηρετήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα, θα καλύψουν οι παλιοί μέτοχοι της εταιρίας, όπως σκόπευαν να κάνουν και στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας για την συγχώνευσή της με τη Ζήνων, σχέδιο που τελικά ναυάγησε υποχρεώνοντας την On Telecoms να αφήσει προς το παρόν στην άκρη τα πλάνα για είσοδό της στη χρηματιστηριακή αγορά.

Να σημειωθεί ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία χωρίς όμως να υπάρχουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η αλλαγή των πλάνων της οδηγούν την On Telecoms και σε αναπροσαρμογή της αναπτυξιακής της στρατηγικής.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά πιθανό να μην υλοποιηθεί η εξαγγελθείσα πρόθεση της εταιρίας να αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων του Champions League για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το κόστος για τη μετάδοση των αγώνων, το οποίο παρότι δεν είχε ανακοινωθεί υπολογιζόταν στα 21 εκατομμύρια ευρώ για όλη την τριετή περίοδο, είναι όπως φαίνεται το σοβαρότερο πρόβλημα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την On Telecoms, το πρόβλημα ξεκινά από την απαίτηση της εταιρίας ΤΕΑΜ, η οποία διαχειρίζεται την κεντρική πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, που ζητά να καταβληθούν εξαρχής εγγυητικές επιστολές για το συνολικό ποσό της συμφωνίας.

Ωστόσο, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που η χρηματοδότηση από τις τράπεζες είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αυτό είναι, όπως αναφέρουν πηγές της On Telecoms, πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η On Telecoms δεν έχει μεν προς το παρόν παραιτηθεί από την υλοποίηση της συμφωνίας, ωστόσο αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η ΤΕΑΜ, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη διερευνητικές επαφές με ενδιαφερομένους, βρει στην αγορά εταιρία η οποία είναι πρόθυμη να υλοποιήσει τους όρους της και θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει από την έναρξη της συμφωνίας εγγυητικές επιστολές για το σύνολο της περιόδου.
 
Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό από την πλευρά της ΤΕΑΜ, τότε η On Telecoms θα έχει εκ νέου συζητήσεις μαζί της προκειμένου η συμφωνία να υλοποιηθεί λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v