Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΟ: Σαρωτικές αλλαγές μετά τον εσωτερικό έλεγχο

Αιφνίδια αλλαγή στην κορυφή της ΕΚΟ ΑΒΕΕ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Αντικαταστάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργίου και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Γεωργίτσης.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΕΚΟ: Σαρωτικές αλλαγές μετά τον εσωτερικό έλεγχο
Αιφνίδια αλλαγή στην κορυφή της ΕΚΟ ΑΒΕΕ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Αντικαταστάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργίου και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Αλέξανδρος Γεωργίτσης, ο οποίος δεν προέρχεται από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ο κ. Γεωργίου ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού προέδρου στην ΕΚΟ, ενώ ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ και ως τώρα πρόεδρος της ΕΚΟ, θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρίας ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο κ. Γεωργίτσης διετέλεσε διευθυντής λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, αλλά αποπέμφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον κ. Τάκη Αράπογλου, γιατί θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύνταξη και αποστολή της επιστολής της ΕΤΕ προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, με την οποία ενημέρωνε ότι "η τράπεζα αποφάσισε να αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρίες την όχληση των καθυστερούντων δανειοληπτών".

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΚΟ δεν είναι αμέτοχη στον εσωτερικό έλεγχο που έγινε στην εταιρία με εντολή της διοίκησης του ομίλου των ΕΛΠΕ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι αναμένονται κι άλλες αλλαγές στην ΕΚΟ στο επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, στην εισήγηση του κ. Κωστόπουλου προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΟ αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργίου μετακινείται ώστε να μπορεί απρόσκοπτα (;) να ασχολείται με τα καθήκοντα του ως προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος.

Δεν αποκλείεται συνεπώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, να μη διατηρηθεί στην ίδια θέση επί μακρόν, αλλά να οδηγηθεί προς την έξοδο με πρόσχημα την προεδρία που κατέχει στον σύνδεσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v