Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Vodafone αγοράζει το 20% - 25% της HOL

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του 20% με 25% του μετοχικού κεφαλαίου της HoL βρίσκονται Vodafone και όμιλος Κόκκαλη. Ο ρόλος της World Equities Investments Holdings.

Η Vodafone αγοράζει το 20% - 25% της HOL
Ένα νέο ισχυρό σχήμα στη σταθερή και στην κινητή τηλεφωνία θα δημιουργήσουν η Vodafone και η Hellas On Line εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συζητήσεις των δύο πλευρών για την απόκτηση από τη Vodafone ποσοστού τουλάχιστον 20% του μετοχικού κεφαλαίου της HoL.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day, οι συζητήσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξαιρετικά προχωρημένο επίπεδο και αν δεν υπάρξει αιφνιδιαστική ανατροπή εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η επί της αρχής συμφωνία.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν η Vodafone θα αγοράσει πακέτο μετοχών της HoL από την Intracom Holdings, η οποία κατέχει το 63,129% της HoL, ή τη World Equities Investments Holdings, την εταιρία δηλαδή που με έδρα το Λουξεμβούργο κατέχει μετά την αύξηση κεφαλαίου το 24,969% της HoL.

Στην περίπτωση που η Vodafone αγοράσει τη World Equities Investments Holdings, τότε δεν προκύπτει υποχρέωση αναφοράς τιμήματος και άλλων λεπτομερειών.

Σημειώνεται ότι η World Equities Investments Holdings με έδρα το Λουξεμβούργο απέκτησε το 24,9% της HοL αγοράζοντας από την Intracom Holdings μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών πακέτα δικαιωμάτων. Ποιος κρύβεται πίσω από την εταιρία δεν έχει γίνει γνωστό, αν και στην αγορά υπάρχει η διάχυτη εντύπωση ότι ελέγχεται από φιλικά στον κ. Σ. Κόκκαλη συμφέροντα.

Η World Equities Investments Holdings συστάθηκε, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές όπως η Vodafone και ένα private equity fund. Η σύστασή της δίνει την ευχέρεια αντί να πουληθεί πακέτο μετοχών από την Intracom Holdings να πουληθεί η World Equities και μαζί της το 24,969% του μετοχικού κεφαλαίου της HoL.

Ενδιάμεσα η απόκτηση από τη World Equities Investments Holdings του 24,969% της HoL συνέβαλε στην απόκτηση της απαραίτητης διασποράς ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα χαμηλότερου του ελάχιστα επιτρεπτού free float και να ξεκινήσει ομαλά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v