Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis: Καταρχήν συμφωνία Commercial Value-Ρέστη

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον Όμιλο Ρέστη, της οικογένειας του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, εν σχέση με την Aspis Bank προχώρησε η Commercial Value, σύμφωνα με ανακοίνωση στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Aspis: Καταρχήν συμφωνία Commercial Value-Ρέστη
Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον Όμιλο Ρέστη, της οικογένειας του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, εν σχέση με την Aspis Bank προχώρησε η Commercial Value, σύμφωνα με ανακοίνωση στο κυπριακό χρηματιστήριο.   

Η είδηση οδήγησε στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Aspis Bank στο ΧΑ. "μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τις πρόσφατες επιχειρηματικές εξελίξεις στην τράπεζα", όπως έλεγε η ανακοίνωση του ΧΑ.

Αμέσως μετά, η Aspis Bank εξέδωσε ανακοίνωση, όπου τονίζει "προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και σε συνέχεια προηγουμένων ανακοινώσεών της σε σχέση με την εν εξελίξει αύξηση κεφαλαίου της ανακοινώνει ότι πληροφορήθηκε από τη μέτοχό της εταιρεία, Commercial Value AAE, ότι η τελευταία έχει έλθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον κ. Βίκτωρα Ρέστη και μέλη της οικογένειας του σε σχέση με την Τράπεζα".

Σε νεότερη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος αποφάσισε, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. που εξεδόθη σήμερα, την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας, από τις 13.30 σήμερα.

Όπως αναφέρει το ΧΑ, από τις 13.30 θα ξεκινήσει περίοδος συγκέντρωσης εντολών διάρκειας 30 λεπτών έως τις 14.00, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τον υπολογισμό της τιμής ανοίγματος. Στην συνέχεια η μετοχή θα περάσει σε φάση συνεχούς διαπραγμάτευσης μαζί με τις υπόλοιπες μετοχές της κατηγορίας “Μικρή και Μεσαία Κεφαλαιοποίηση”.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία και ο νέος επενδυτής της Aspis Bank πρέπει να τύχει της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Την Παρασκευή, η Aspis Bank και η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μεταξύ τους συγχώνευση δεν τελεσφόρησαν.  

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Advantage Capital Holdings, μητρική της Commercial Value στο ΧΑΚ:

"H εταιρεία Advantage Capital Holdings Plc (πρώην Aspis Holdings Public Company Ltd) προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία, Commercial Value AAE, μόλις έχει έλθει σε κατ΄ αρχή συμφωνία με τον Όμιλο Ρέστη, της οικογένειας του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, εν σχέση με την Aspis Bank.

Συγκεκριμένα, η Commercial Value AAE θα εκχωρήσει στον Όμιλο Ρέστη τα Δικαιώματα Προτίμησης που κατέχει στην Aspis Bank. Ό Όμιλος Ρέστη θα καταβάλει ποσό ύψους €65,000,000 για συμμετοχή στο κεφάλαιο της τράπεζας και την απόκτηση 65,000,000 μετοχών. H Commercial Value θα συνάψει εικοσαετή συμφωνία Bancassurance με την Aspis Bank.

Τελική συμφωνία και οι λεπτομέρειες όροι αυτής θα διατυπωθούν εντός των επόμενων επτά ημερών και ακολουθεί διευκρινιστική ανακοίνωση. Οι όροι της τελικής συμφωνίας απαιτούν έγκριση των αρμόδιων αρχών συμπεριλαμβανομένου και της τράπεζας της Ελλάδος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v