Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΓΕΙΑ: Συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Tη δυνατότητα μιας δωρεάν εξέτασης από εξειδικευμένους επιστήμονες στην παχυσαρκία στο ΥΓΕΙΑ παρέχει η «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» στους φιλάθλους του ΠΑΟ, που θα παραστούν στον αγώνα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

ΥΓΕΙΑ: Συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Tη δυνατότητα μιας δωρεάν εξέτασης από εξειδικευμένους επιστήμονες στην παχυσαρκία στο Τμήμα Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού-Διατροφής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ παρέχει η «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ στους φιλάθλους του ΠΑΟ, που θα παραστούν στον αγώνα «Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης», την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο ΟΑΚΑ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξέταση περιλαμβάνει λήψη ιατρικού ιστορικού, ανάλυση διατροφικών συνηθειών, εκτίμηση ψυχοκοινωνικών παραμέτρων, μέτρηση δείκτη μάζας σώματος, υπολογισμό κατανομής λίπους, αξιολόγηση συνολικού κινδύνου και επιπλοκών και πρόταση αντιμετώπισης της παχυσαρκίας (συντηρητική ή επεμβατική).

Όπως επισημαίνεται, στο Τμήμα Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού-Διατροφής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες και αξιόπιστες μέθοδοι ιατρικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας από οργανωμένη ομάδα ειδικών. Στόχος του Τμήματος δεν είναι μόνο η βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, αλλά και η ταυτόχρονη τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, έτσι ώστε το βάρος να μην επανακτηθεί.

Σημειώνεται, ότι το Τμήμα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Κέντρα Διατροφής και Παχυσαρκίας της Ευρώπης και Αμερικής και είναι σε θέση να κάνει τις πιο σύγχρονες ειδικές εξετάσεις τόσο στο ΥΓΕΙΑ, όσο και στο εξωτερικό.

«Η παχυσαρκία σήμερα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες και –ίσως- τη μεγαλύτερη μάστιγα του αιώνα που διανύουμε. Η ευρύτερη συνεργασία μας με το Δ.Θ.Κ.Α ΥΓΕΙΑ μας επιτρέπει να προχωρούμε σε ουσιαστικές παροχές υγείας για τους φιλάθλους μας», δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, κ. Αντρέας Μπέκιος.

«Η παχυσαρκία στις μέρες μας, δεν αντιμετωπίζεται πλέον μόνο ως ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά ως νόσος πολυπαραγοντική, η οποία απαιτεί ολοκληρωμένη αντιμετώπιση με μακροπρόθεσμους στόχους για καλύτερη ποιότητα ζωής», επεσήμανε από την πλευρά του ο Διευθυντής του Τμήματος Παχυσαρκίας-Μεταβολισμού-Διατροφής του ΥΓΕΙΑ, κ. Γεώργιος Πανοτόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v