Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ατέρμων: Διαχειριστικό έλεγχο ζητά η μειοψηφία

Διαχειριστικό έλεγχο στην Alma-Ατέρμων προτίθεται να ζητήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- μέτοχος που κατέχει ποσοστό ανώτερο του 5%, με στόχο να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες της διοίκησης της εταιρίας.

Ατέρμων: Διαχειριστικό έλεγχο ζητά η μειοψηφία
Διαχειριστικό έλεγχο στην Alma-Ατέρμων προτίθεται να ζητήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- μέτοχος που κατέχει ποσοστό ανώτερο του 5%, με στόχο να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες της διοίκησης της εταιρίας, οι μετοχές της οποίας έχουν σταματήσει να είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο μέτοχος μειοψηφίας προτίθεται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς:

Α. Επισημαίνει τους λόγους αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από τις χρηματιστηριακές αρχές (διάταξη για προϋποθέσεις διαφάνειας σχετικά με εκδότες των οποίων οι κινητές αξίες έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά).

Β. Αναφέρεται στις παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή (αμφισβήτηση ελέγχων απομείωσης, δεν κατέστη δυνατή η επιβεβαίωση αποτελεσμάτων που προέρχονται από την εκμετάλλευση πρώην θυγατρικών πλοιοκτητριών εταιριών εξωτερικού, αδυναμία επιβεβαίωσης του υπολοίπου του λογ/μού "δεδουλευμένοι λογ/μοί καταθέσεων" ποσού 2,39 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Γ. Υποστηρίζει ότι η διοίκηση ενέργησε σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και χωρίς την ύπαρξη σχετικών αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, σε ενέργειες όπως η πώληση των συμμετοχών των θυγατρικών εταιριών Sterling Shipholding και Pyramid Navigation, καθώς και η εκποίηση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Βουλιαγμένη και ιδιόκτητου ακινήτου στην Αθήνα.

Ο μέτοχος μειοψηφίας ζητά να οριστεί ορκωτός ελεγκτής - λογιστής που θα υλοποιήσει τον σχετικό έλεγχο και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευτεί οποιαδήποτε μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από τη διοίκηση στο πλαίσιο της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v