ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 
| Share |

Marfin Εγνατία:Έκδοση καλυμμένων ομολογιών 1 δισ.









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές
Καταστάσεις


 Ανακοινώσεις ΧΑ

 Τεχνική Ανάλυση

 Ιδέες της Ημέρας

 Κεφαλαιοποιήσεις

 Πακέτα

 Εύρεση Συμβόλου


Δημοσιεύθηκε: 10:28 - 05/08/10
Το 1 δισεκατομύριο ευρώ θα φτάσει η νέα σειρά καλυμμένων ομολογιών που εκδίδει η Marfin Εγνατία Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αναλυτικότερα, το Δ.Σ. της εταιρίας με απόφασή του στις 4/8/2010 αφενός ακύρωσε τη δεύτερη σειρά (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, η έκδοση της οποίας είχε αποφασιστεί στις 12/3/2010, αφετέρου εξέδωσε νέα σειρά (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, διάρκειας 1 έτους από την ημερομηνία έκδοσης, με δυνατότητα παράτασης 1 έτους.

Το επιτόκιο ορίστηκε στο τριμηνιαίο Euribor πλέον περιθωρίου 1,50% ετησίως. Οι ομολογίες έχουν λάβει βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας "Α-/Α3" από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings Limited και Moody's Investors Service Limited αντίστοιχα.

Η εν λόγω έκδοση των ομολογιών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος για την έκδοση (κοινών) καλυμμένων ομολογιών ύψους μέχρι 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο ασφαλείας που συνιστά το "κάλυμμα", κατά την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 91 του Ν. 3601/2007 των ομολογιών εξακολουθεί να απαρτίζεται από στεγαστικά δάνεια, το σύνολο των οποίων υπόκειται στους όρους και στις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η συμφωνία της Marfin Popular Bank PUBLIC CO. LTD. για παραχώρηση πιστωτικών διευκολύνσεων στην τράπεζα προς εξασφάλιση τυχόν απαιτήσεων των ομολογιούχων δανειστών και όλων των ασφαλισμένων πιστωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος έκδοσης.


Μοιραστείτε
το άρθρο
LinkedIn Facebook Twitter Σχολιάστε
παρακάτω
  
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω






Οι ομολογίες εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών της Ιρλανδίας και κατόπιν της έκδοσής τους αποκτήθηκαν από την ίδια την τράπεζα στην τιμή έκδοσης αυτών,  έναντι του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με σκοπό την επαναδιάθεση αυτών σε θεσμικούς επενδυτές, οποτεδήποτε μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους.

Μέχρι την εκ νέου διάθεση των ομολογιών σε θεσμικούς επενδυτές, οι ομολογίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, καταλήγει η ανακοίνωση.



 Σχετικά άρθρα  Περισσότερα για 
Fitch: Υποβάθμισε καλυμμένες ομολογίες των τραπεζών Κύπρου και Marfin 11:40 - 09/02/12  
Μετοχές: ΜΑΡΦΒ, ΚΥΠΡ
ΕΤΕπ: Συμφωνίες 158 εκατ. ευρώ για στήριξη της αστικής ανάπτυξης 11:23 - 09/02/12  
Μετοχές: ΕΥΡΩΒ, ΜΑΡΦΒ, ΠΕΙΡ
HSBC: "Τσεκούρι" σε τιμές στόχους για ελληνικές τράπεζες - Οι νέες συστάσεις 11:00 - 09/02/12  
Μετοχές: ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΑΡΦΒ, ΕΤΕ, ΚΥΠΡ, ΠΕΙΡ, ΤΤ
 Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις  Περισσότερα για 
  Marfin Popular: Αποφάσεις της έκτακτης ΓΣ 10:53 - 09/02/12  
  Marfin Popular Bank Public: Ανακοίνωση 16:57 - 07/02/12  
  ΜΡΒ: Απόσυρση των ψηφισμάτων της ΓΣ 17:15 - 03/02/12  






iatronet.gr - Ιατρικό Φόρουμ - Οι ειδικοί σάς 

απαντούν

 Σχετικές Μετοχές 
MARFIN POPULAR BANK (ΚΟ)
0,35 -6,22% -0,02
Προσθήκη σε: Alerts, Χαρτοφυλάκιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ


Αποκριάτικες στολές: Διευθύνσεις και ιδέες για τα μασκέ του 2012
Ανταλλακτικά δίκτυα: Αλληλέγγυο «πάρε – δώσε»
Οι ακριβότεροι προορισμοί του κόσμου και οι low budget εναλλακτικές τους
Τα στάδια των Ολυμπιακών του Λονδίνου: Κληρονομιά ή κρεμάλα;
Η Νατάσσα Μποφίλιου στο In2life
Χολιγουντιανά κοστούμια: Τα αγαπημένα μας σε ένα photo gallery