Chipita: Επενδυτική "επίθεση"σε νέες αγορές

Τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί η Chipita, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποιες δραστηριότητες της Nonni's, δήλωσε στο Euro2day ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Chipita: Επενδυτική επίθεσησε νέες αγορές
Τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί η Chipita, η διοίκηση της οποίας την ίδια ώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποιες δραστηριότητες της Nonni's.

Αυτά δήλωσε στο Euro2day ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά στην περαιτέρω παραγωγική επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω joint ventures σε αρκετές αγορές.

Την ίδια ώρα, και σε ό,τι αφορά τη Nonni's, θυγατρική της Chipita στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Chipita σκέφτεται να δώσει κάποια κομμάτια (brands και μονάδες) από τη Nonni's, διότι υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες προσφορές από αμερικανικά funds.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τη δραστηριοποίηση της εταιρίας στην αμερικανική αγορά, αντιθέτως στα πλάνα είναι η ενίσχυση της παρουσίας και των μεριδίων της στις κατηγορίες όπως τα κρουασάν, τα πίτα τσιπς και τα bake rolls.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η τελική συμφωνία για την πώληση του 100% του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών της Vivartia, μετά την ολοκλήρωση της νομικής απόσχισής του από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Vivartia και τη μετονομασία του σε Chipita ΑΒΕΕ, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Vivartia και η MIG δικαιούνται να πάρουν το 30% της υπεραξίας από ενδεχόμενη πώληση της Nonni's.

Υπενθυμίζεται ότι η Vivartia είχε ανακοινώσει την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας παραγωγής μπισκότων και αλμυρών snacks Nonni's έναντι 320 εκατ. δολαρίων στις 6 Μαρτίου του 2008.
 
H Νonni's όταν εξαγοράστηκε διέθετε 6 εργοστασιακές μονάδες -3 στο New Jersey, 1 στην Oklahoma, 1 στο Bronx της Νέας Υόρκης και 1 στο Tennessee- και ένα ιδιαίτερα ισχυρό και ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής, που καλύπτει σημαντικό κομμάτι της αγοράς των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v