Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurodrip: Κοντά σε mega-deal με τον όμιλο Godrej

Κοντά στην υπογραφή σημαντικής συμφωνίας με τον ινδικό όμιλο Godrej, και όχι με την Jain, για την από κοινού ανάπτυξη στην ινδική αγορά παραγωγής και διάθεσης συστημάτων άρδευσης βρίσκεται η Eurodrip.

Eurodrip: Κοντά σε mega-deal με τον όμιλο Godrej
Κοντά στην υπογραφή σημαντικής συμφωνίας με τον ινδικό όμιλο Godrej, και όχι με την Jain, για την από κοινού ανάπτυξη στην ινδική αγορά παραγωγής και διάθεσης συστημάτων άρδευσης βρίσκεται η Eurodrip ΑΒΕΓΕ.

Η "μικρή" ελληνική πολυεθνική, συμφερόντων της Global Finance, βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Godrej για τη σύσταση μικτής εταιρίας παραγωγής συστημάτων άρδευσης στην αγορά της Ινδίας. Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται η υπογραφή Memorandum of Understanding.

Το σχέδιο προβλέπει τη σύσταση μικτής εταιρίας, στην οποία η Eurodrip θα εισφέρει την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη συστημάτων στάγδην άρδευσης και ο ινδικός όμιλος κεφάλαια και το δίκτυο πωλήσεων στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας όσον αφορά στη διαχείριση ύδατος και στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην ινδική αγορά πίσω από τον εγχώριο γίγαντα Jain, που θεωρείται εφικτός αν συνυπολογιστεί ότι ο όμιλος Godrej κατέχει ήδη σημαντική θέση στην τοπική αγορά αγροεφοδίων, με ετήσιο τζίρο της τάξης των 350 εκατ. ευρώ.

Το Godrej Group είναι όμιλος με οριζόντιες επιχειρηματικές δραστηριότητες στη βιομηχανία, στα καταναλωτικά προϊόντα, στις οικιακές συσκευές, στο real estate και στα χημικά, με ετήσιο τζίρο της τάξης των 2,6 δισ. δολαρίων.

Η Eurodrip, από την πλευρά της, συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ελάχιστων παικτών διεθνώς με τεχνογνωσία στα συστήματα στάγδην άρδευσης και εδώ και έναν χρόνο επιδιώκει να εισέλθει στην ινδική αγορά, η οποία είναι η πλέον αναπτυσσόμενη στον κλάδο της παγκοσμίως.

Αν η συμφωνία κλείσει, θα αποτελέσει mega-deal για την ελληνική εταιρία, η δε συνεργασία με τον όμιλο Godrej θα εξασφαλίσει κεφάλαια και δίκτυο για ταχεία ανάπτυξη, σε μια περίοδο όπου η αμερικανική θυγατρική του και η νέα εταιρία στο Περού τρέχουν με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η αγορά της Τουρκίας που αποτέλεσε το Ελντοράντο των προηγούμενων ετών για τη Eurodrip, αρχίζει να ωριμάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v