Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Προχωρά το "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του Διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία»

ΕΤΕ: Προχωρά το i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του Διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στα πλαίσια της ανάπτυξης του i-bank, των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του Διαγωνισμού, δημιουργεί μια θερμοκοιτίδα καινοτόμων ιδεών και στηρίζει τη δημιουργικότητα των νέων στον τομέα της τεχνολογίας. Ο Διαγωνισμός επικεντρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικές εφαρμογές, περιβάλλον και τεχνολογία και εναλλακτικά κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης.

Στην πρώτη φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 674 διαγωνιζόμενοι και κατατέθηκαν 403 (ατομικές ή ομαδικές) προτάσεις. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής από καθηγητές προερχόμενους από έξι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, επιλέχθηκαν είκοσι προτάσεις οι οποίες προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε κυρίως σε προτάσεις που αφορούσαν το περιβάλλον (30% των προτάσεων) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (28% των προτάσεων).
Η θεματολογία των προτάσεων στρεφόταν γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, τις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου με χρήση δομών κοινωνικών δικτύων καθώς επίσης και τις εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Στα εναλλακτικά κανάλια τραπεζικής εξυπηρέτησης η πλειοψηφία των συμμετοχών αφορούσε θέματα που σχετίζονται με το e-banking και το mobile banking καθώς και σε τομείς όπως είναι η διασφάλιση των τραπεζικών συναλλαγών με χρήση βιομετρικών μεθόδων ταυτοποίησης.

Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού οι είκοσι προκριθέντες θα αναπτύξουν λεπτομερώς τις ιδέες τους, ενώ στην τρίτη και τελευταία φάση δέκα επιλεγμένοι συμμετέχοντες (άτομα ή ομάδες) θα κληθούν να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως την πρότασή τους στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα προτίθεται να διερευνήσει το ενδεχόμενο να συνεργασθεί με κάποιους από τους συμμετέχοντες και να τους δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό θα βρείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/ibank/innovation στην ενότητα ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v