S&B: Στα 13,199 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η S&B, στο εννεάμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 13,199 εκατ. ευρώ (+255,7%), ενώ στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 7,580 εκατ. ευρώ (+307,7%).

S&B: Στα 13,199 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου
Εκρηκτική άνοδος στα καθαρά κέρδη της S&B τόσο για το εννεάμηνο όσο και για το γ’ τρίμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, στο εννεάμηνο τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 13,199 εκατ. ευρώ (+255,7%), ενώ στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 7,580 εκατ. ευρώ (+307,7%).

Οι πωλήσεις στο εννεάμηνο κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 30,1% στα 315,025 εκατ. ευρώ και στο γ’ τρίμηνο 31,8% στα 84,491 εκατ. ευρώ.


Ο κος Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε:

«Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα διατήρησε τη δυναμική της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα μία ισχυρή απόδοση κατά το τρίτο τρίμηνο και, συνολικά, το εννεάμηνο. Η ζήτηση στους διάφορους τομείς της μεταλλουργίας παρέμεινε υψηλή. Η συνολική κερδοφορία του τριμήνου και μόνο ήταν υψηλότερη από αυτήν του πρώτου εξαμήνου, ενώ το εννεάμηνο ξεπέρασε το σύνολο του προηγούμενου έτους. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη συνεχή ανάκτηση των περιθωρίων μας, γεγονός το οποίο, συνδυασμένο με την αύξηση των όγκων μας, αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλαμε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας κατά το προηγούμενο έτος.

Επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της δυναμικής που παρατηρήθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, που παραμένουν αρκετά ευμετάβλητες. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να στοχεύουμε στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της γεωγραφικής αλλά και προϊοντικής μας διαφοροποίησης. Οι πωλήσεις μας ευνοούνται τόσο από τις αναπτυσσόμενες όσο και από τις υπό ανάκαμψη οικονομίες, όπως της Γερμανίας με σχεδόν 25% των πωλήσεών μας, ενώ η έκθεσή μας στην εγχώρια αγορά είναι αρκετά μικρότερη του 10%.»

Προοπτικές

Σε ότι αφορά τις προοπτικές της εταιρείας, στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

"Η ζήτηση για τις αγορές μας παρέμεινε ισχυρή κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους και διατήρησε σταθερή τη δυναμική της καθ’ όλη τη διάρκεια. Η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα υπήρξε βασικός παράγοντας για τις πωλήσεις, αν κι όπως αναμέναμε, υπήρξε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Κλάδος του Βωξίτη, κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο, η κερδοφορία συνολικά για τον Όμιλο στο εννεάμηνο ήταν ισχυρή και όλα τα περιθώρια κέρδους ανέκαμψαν σημαντικά. Ικανοποιητική πρόοδος σημειώθηκε γενικά στις εκκρεμείς αδειοδοτήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο και η σταδιακή επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα παραγωγής του βωξίτη αναμένεται να συνεχιστεί.

Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, η πορεία μας θα συγκριθεί με ένα ισχυρό κλείσιμο του έτους κατά το 2009. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διατηρήσουμε τη μέχρι σήμερα θετική δυναμική της δραστηριότητάς μας, ενισχυμένη και από τις βελτιώσεις στην αποδοτικότητα που έχουν πραγματοποιηθεί επιχειρηματικά και επιχειρησιακά μέχρι τώρα.

Αναγνωρίζουμε τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αλλά αντλούμε ενθάρρυνση από τη γεωγραφική μας διαφοροποίηση με σημαντική «έκθεσή» μας σε οικονομίες που ανακάμπτουν, όπως αυτή της Γερμανίας.

Έχοντας μια κατάλληλη, αποτελεσματική υποδομή και μια υγιή οικονομική θέση, διερευνούμε τώρα τις ευκαιρίες για να μετατρέψουμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον σε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας."

*** Τα αποτελέσματα της S&B δημοσιεύονται αναλυτικά στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v