3Ε: Βράβευση για συμβολή στην προστασία νερού

Ο όμιλος της Coca-Cola 3Ε έλαβε ειδικό έπαινο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την «Εξαιρετική και διαρκή συμβολή του στη προστασία του νερού σε διεθνές επίπεδο» στη διοργάνωση Water Innovation Awards1 – 2010.

3Ε: Βράβευση για συμβολή στην προστασία νερού
Ο όμιλος της Coca-Cola έλαβε ειδικό έπαινο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την «Εξαιρετική και διαρκή συμβολή του στη προστασία του νερού σε διεθνές επίπεδο» στη διοργάνωση Water Innovation Awards1 – 2010 που έλαβε χώρα στην πόλη Γκλενίγκλς της Σκωτίας, την 1η Νοεμβρίου 2010, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Εμφιαλωμένο Νερό. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε επίσης νικήτρια στην κατηγορία «Καλύτερη βιώσιμη πρωτοβουλία για το περιβάλλον», για το πρόγραμμά της «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των ανθρώπων για την προστασία των δασών καθώς και την κινητοποίησή τους για συμμετοχή σε σχετικές πρωτοβουλίες αναδάσωσης2.
 
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Σερβία ήταν επίσης μεταξύ των τελικών υποψηφίων στην κατηγορία «Καλύτερη πρωτοβουλία στον τομέα της δεοντολογίας και της φιλανθρωπίας» για το πρόγραμμα «Πρώτη τράπεζα μητρικού γάλακτος της Σερβίας».

Σημειώνεται, ότι το ελληνικό πρόγραμμα αναδάσωσης, το οποίο ξεκίνησε με αφορμή τις τραγικές πυρκαγιές που σάρωσαν ολόκληρη τη χώρα το 2007, χορηγείται από το φυσικό μεταλλικό νερό Αύρα της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με μεγάλους πελάτες και το μη κυβερνητικό οργανισμό (ΜΚΟ), Αρκτούρο. Την πρωτοβουλία υποστήριξε και το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Πολλές χιλιάδες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές, μάθανε σημαντικά στοιχεία για το περιβάλλον, ενώ παράλληλα φύτεψαν 22.400 δέντρα την προστασία των οποίων για τα επόμενα τρία χρόνια, δεσμεύτηκε να αναλάβει η Coca Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα, Βασίλειος Λώλας, σε σχετικό σχόλιό του δήλωσε: «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τόσο πολύ κόσμο να ανταποκρίνεται στο πρόγραμμά μας «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» και να δίνει ενεργό παρόν στην αναδάσωση. Αυτό το βραβείο συνιστά την εξωτερική αναγνώριση μιας τόσο αξιόλογης εκστρατείας».

Το έργο για την «Πρώτη τράπεζα μητρικού γάλακτος στη Σερβία» εκπονήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια του Ινστιτούτου Νεογνολογίας της Σερβίας να αυξήσει τον αριθμό των μητέρων που θηλάζουν και των εγκύων που θέλουν να δωρίσουν μητρικό γάλα σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή με σοβαρές ασθένειες και των οποίων οι μητέρες δεν είναι σε θέση να τα θηλάσουν.

Όπως επισημαίνεται, για το έργο αυτό, συνεργάζονται το Ινστιτούτο Νεογνολογίας, το Υπουργείο Υγείας της Σερβίας και αρκετοί ΜΚΟ. Έσοδα από την πώληση του νερού Rosa διατίθενται για την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, την επεξεργασία και την αποθήκευση του γάλακτος, την αγορά οχήματος για τη συλλογή και τη διανομή των αποθεμάτων γάλακτος, και την παραγωγή προωθητικού υλικού, συμπεριλαμβανομένης σελίδας στο Facebook, για την προσέλκυση συνεισφορών, καθώς και την εκπαίδευση γυναικών σε μαιευτήρια σε ολόκληρη τη Σερβία.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του προγράμματος, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, επιτεύχθηκε ο τετραπλασιασμός των δωρητριών και, κατά συνέπεια, ο διπλασιασμός του συλλεγόμενου γάλακτος για τα βρέφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v