ΣΑΟΣ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έως 5 εκ.€

Τη μη διανομή μερίσματος και την αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων μέχρι του ποσού των 5.000.000 ευρώ αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευσης της ΣΑΟΣ στις 5/11/2010.

ΣΑΟΣ: Απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έως 5 εκ.€
Τη μη διανομή μερίσματος και την αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων μέχρι του ποσού των 5.000.000 ευρώ προκειμένου να συμμετάσχουν πιστωτές που έχουν συνάψει ή πρόκειται να συνάψουν συμφωνία με την εταιρεία με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεών τους, αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευσης της ΣΑΟΣ στις 5/11/2010.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. ενέκρινε την πώληση θυγατρικών ναυτικών εταιρειών, την πώληση ακινήτων της εταιρείας και την εκλογή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

Αναλυτικότερα, η εταιρία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την από 11.10.2010 έκθεσή του είχε προτείνει στους μετόχους την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων μέχρι του ποσού των 300.000 € προκειμένου όσοι εκ των πιστωτών συμφωνήσουν να κεφαλαιοποιήσουν τις απαιτήσεις του έναντι της εταιρείας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως την Γενική Συνέλευση προέκυψαν νέα στοιχεία καθώς:

α) Μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2009 το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έγγραφό του μας ενημέρωσε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην άμεση λήψη μέτρων ή άλλως στη διάλυση της εταιρίας δεδομένου ότι οι συσσωρευμένες ζημίες της κατέστησαν τα ιδία κεφάλαια κατώτερα από το ήμισυ του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου.

β) Το ποσό των απαιτήσεων των πιστωτών που προτίθενται να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεών τους φαίνεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 € που αρχικά είχε προταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Για την επίτευξη όλων των παραπάνω οι μέτοχοι αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 5.000.000 € με παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής των παλαιών μετόχων, στην οποία θα μετέχουν αποκλειστικά πιστωτές της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v