Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citibank: Ποια υποκαταστήματα κλείνουν

Η απόφαση της Citibank για κλείσιμο 31 εκ των 72 υποκαταστημάτων στην Ελλάδα αφορά 28 καταστήματα στην Αθήνα, δύο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και το υποκατάστημα στα Γιάννενα. Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι.

Citibank: Ποια υποκαταστήματα κλείνουν
Η απόφαση της Citibank Ελλάδας για κλείσιμο 31 εκ των 72 υποκαταστημάτων που διατηρεί στην Ελλάδα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, 28 καταστήματα στην Αθήνα, τα καταστήματα σε Επτάλοφο και Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το υποκατάστημα στα Γιάννενα.

Ειδικότερα για την Αττική, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο κάνει λόγο για κλείσιμο των καταστημάτων σε Κάνιγγος, Ζωγράφου, Ίλιον, Χαλάνδρι, Βύρωνα, Αχαρνών, Ερυθρό, Ηλιούπολη, Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Καλαμάκι, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλεκτρικό Πειραιά, Γρ. Λαμπράκη (Πειραιάς), Μαρούσι (το ένα από τα 2), Περιστέρι, Χολαργό, Πεύκη, Μελίσσια, Αγ. Αναργύρους, Γαλάτσι, Καλλιθέα, Αργυρούπολη, Κερατσίνι, Φάληρο (το ένα από τα 2) και Πατήσια.


Επιστολή διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους

Επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Citibank έστειλε σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην τράπεζα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην «ασφυκτική πίεση» -όπως αναφέρουν- που ασκείται στους εργαζομένους για να αποχωρήσουν από την τράπεζα. Στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριοι,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα όσα ανέφερε η κ. Α. Μαλούχου στην τηλεδιάσκεψη της 24ης/11/2010 στους εργαζομένους του Δικτύου, τα οποία θεωρούμε ότι είναι εκτός του πλαισίου των συζητήσεων που έχουν γίνει μεταξύ Συλλόγου, ΟΤΟΕ και Διοίκησης της Τράπεζας.

1. Τίθενται ασφυκτικά πλαίσια στους εργαζομένους για να αποφασίσουν μέσα σε τέσσερις εργάσιμες ημέρες -έως τις 30.11.2010- εάν ενδιαφέρονται για τις σήμερα προκηρυχθείσες θέσεις εργασίας και μέχρι τις 10.12.2010 για την αποδοχή πακέτου χωρίς να δίνονται εναλλακτικές λύσεις.

2. Οι προκηρυχθείσες θέσεις εργασίας (Job Postings) είναι ελάχιστες -12 μόνον- συγκριτικά με τις θέσεις εργασίας που καταργούνται στο Δίκτυο.

3. Είναι απαράδεκτος και παράνομος ο σχεδιασμός της Τράπεζας να παραμείνουν σπίτι τους οι υπάλληλοι του Δικτύου για τους οποίους δεν θα έχει βρεθεί θέση εργασίας μέχρι τις 30.11.2010, καθώς ουσιαστικά σημαίνει πως τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η παραπάνω μεθοδολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου», αλλά ως ασφυκτική πίεση στους εργαζομένους για να αποχωρήσουν από την Τράπεζα και για τον λόγο αυτόν το Δ.Σ. ζητάει την Άμεση ανάκλησή τους.

Ο Σύλλογος και η ΟΤΟΕ, κατά την προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα 29.11.2010, ζητούμε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία και να γίνουν διαπραγματεύσεις για όλες τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος.

Νωρίτερα, το euro2day μετέδωσε: 


Citi: Κλείνει 31 από τα 72 υποκαταστήματα στην Ελλάδα

Την απόφασή της να περιορίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τον αριθμό των τραπεζικών της καταστημάτων κατά 31 από τα 72 που είναι συνολικά ανακοίνωσε σήμερα στο προσωπικό η διοίκηση της Citibank Ελλάδος. 

To κλείσιμο των καταστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για όσους εργαζομένους δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα ή σε διοικητικές θέσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας στην Ελλάδα, με το οποίο επικοινώνησε το euro2day.gr, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων στρατηγικών προτεραιοτήτων της Citi, σχετίζεται όμως άμεσα με τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας και τη σημαντική μείωση της ζήτησης για δάνεια.

Όπως είπε, τα ανωτέρω οδήγησαν στην απόφαση για αναδιάρθρωση του consumer banking, ενώ εφεξής οι δραστηριότητες θα εστιαστούν στη διαχείριση περιουσίας και καρτών, σε τομείς δηλαδή στους οποίους η Citi διατηρεί στρατηγικό πλεονέκτημα στην αγορά μας.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v